Trik za hitrejše sušenje perila pozimi v stanovanju

Magazin 29. Dec 202219:14 2 komentarja
sušenje perila
Profimedia

Ta način sušenja perila bo še posebej prav prišel tistim, ki živijo v manjših stanovanjih in nimajo veliko prostora.

Pozimi se perilo (če ne uporabljamo sušilnega stroja) v stanovanjih suši počasneje. Tisti, ki živijo v garsonjerah ali enosobnih stanovanjih, si zato verjetno želijo, da bi obstajala kakšna možnost hitrejšega sušenja perila. Sušilci za perilo namreč zavzamejo kar precej prostora. S to težavo se je ubadala tudi uporabnica TkToka, Alex iz Glasgowa. S fantom živita v majhnem, enosobnem stanovanju, zato ji je vrsto let sušenje perila predstavljalo težavo. Nekega dne, ko je obešala perilo, pa je dobila odlično zamisel.

Perilo je obesila na stojalo za sušenje perila in stojalo postavila k radiatorju. Nato je čez stojalo z mokrim perilom obesila veliko bombažno rjuho. Ta je pod sabo ujela topel zrak, ki prihaja od radiatorja. Perilo pa se je tako posušilo zgolj v dveh urah.

Opisala je, kako je prišla do te nepričakovane rešitve. “Skušala sem najti prostor, kjer bi se posušila rjuha. Lahko bi jo obesila zgolj še na kuhinjska vrata, a bi se mokra rjuha hitro navzela vonja po hrani. Običajno stojalo za perilo postavim k radiatorju, še posebej pozimi. Pomislila sem, da bi lahko rjuho dala čez stojalo in robove zataknila za radiator ter stojalo. Tako je ves topel zrak potoval do perila pod rjuho, ki se je hitro posušilo.”

Dodala je, da so jo potem spraševali, ali ni imela v stanovanju preveč vlage. “Pazim, da z rjuho čisto stojala ne prekrijem popolnoma in vedno pustim odprtino, skozi katero gre zrak, ki potem ogreva prostor,” je odgovorila. Obstaja pa tudi druga rešitev: občasno zračenje prostora, medtem ko se perilo suši.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje