Triki za varčevanje: kako boste lažje prišli čez mesec?

Magazin 08. Dec 202210:30
nakupovanje
Profimedia

V trenutnih časih vsakomur prav pride kak trik za varčevanje, saj težje nekaj prihranimo. Tu so načini, ki jih morda še ne uporabljate.

Verjetno se tudi na vašem družinskem proračunu že pozna, da so cene hrane in drugih dobrin močno narasle. Skoraj nemogoče se zdi kaj privarčevati, vendar smo vseeno izbrskali nekaj ukrepov, ki jih lahko uvedete doma. In zapomnite si, da vsak evro šteje!

Kako torej privarčevati?

Poskrbite, da radiator greje najbolj učinkovito

Da boste kar najbolj učinkovito in najhitreje segreli prostor, morate pravilno uporabiti radiator. Pred radiatorjem ne postavljajte pohištva ali kavča, saj boste izgubili veliko toplote. Prav tako naj ga ne prekrivajo zavese, ki bodo toploto usmerile v okna. V prostoru poskušajte vzdrževati normalno sobno temperaturo in ne tropskega podnebja.

Ko boste zračili (redno zračenje je tudi pozimi obvezno), radiator zmanjšajte na minimum, in tako poskrbite, da ne ogrevate v prazno. Kadar vas ni doma, so radiatorji lahko ugasnjeni.

Odjavite se od nekaterih naročnin

Zagotovo ste prijavljeni v kakšno aplikacijo za telovadbo, ki ste jo nazadnje uporabili nekje v januarju. Več kot očitno je ne potrebujete, bi vam pa prav prišlo tistih nekaj evrov mesečno, ki jih namenjate aplikaciji. Potem preverite televizijske programe: zares gledate vse ali bi lahko katerega pogrešali? Vsaj začasno. Kaj pa kakšna igrica ali program, ki ga že nekaj časa niste uporabljali?

Preglejte telefon, računalnik in televizijo ter določite vsaj 3 stvari, ki se jim boste odpovedali v zameno za nekaj evrov več.

Kaj imate v nakupovalni košarici?

Najprej omenimo, da se v trgovino vedno odpravite z nakupovalnim seznamom, saj boste tako nakupili manj stvari, ki jih ne potrebujete. Če se v košarici vseeno znajde nekaj stvari, za katere niste prepričani, ali bi jih kupili, se pred nakupom igrajte igro 5 stvari. Enostavno preglejte košarico in izberite 5 živil, ki jih boste vrnili na police. Tako boste zares poskrbeli, da gre z vami le najnujnejše, in račun bo veliko manjši.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.