Tudi pri nas je vse bolj priljubljena moda iz druge roke (izbor ponudnikov)

Magazin 02. Maj 202212:45 0 komentarjev
vintidž moda v Sloveniji
Profimedia

Oblačila in modni dodatki iz druge roke so čedalje bolj priljubljeni tudi pri nas, ne samo zato, ker gre za trajnostno naravnan način nakupovanja in grajenja garderobe, temveč tudi zato, ker se moda vedno znova ponavlja in tako vsako sezono ponudi trende, ki smo jih v preteklosti že nosili.

Letos so še zlasti modna obdobja 70. in 90. let ter s preloma tisočletja, zato so oblačila iz tega časa pravi modni zakladi. V tujini so vintidž trgovine že dolgo zelo oboževane – tudi zato, ker so kosi tam običajno po dostopnejših cenah, pri nas pa se ta trend zelo počasi razvija. Vseeno je tudi v Sloveniji kar nekaj trgovin, ki ponujajo vintidž in kose iz druge roke po ugodnih cenah in aktualnih modnih zapovedih.

Pripravili smo seznam nekaterih opaznejših ponudnikov rabljenih oblačil pri nas:

Center ponovne uporabe
Povšetova ulica 4, Ljubljana in druge lokacije

Prvo socialno podjetje v Sloveniji na kar petih lokacijah ponuja različne predmete ter oblačila in modne dodatke iz druge roke. Veliko kosov je predelanih in ponovno uporabljenih.

Divas Vintage Store
www.etsy.com/shop/DivasVintageStore

Včasih čudovita prodajalna v centru Ljubljane je danes s svojo bogato ponudbo vintidž kosov na žalost dostopna samo preko platforme Etsy, toda še vedno vredna brskanja za zakladi.

Textile House Second Hand
Resljeva cesta 1, Ljubljana in druge lokacije

Verjetno največja ponudba mode iz druge roke – Textile House Second hand – se nahaja na kar štirih lokacijah v Ljubljani, Celju in Mariboru.

PULZ Second hand – clothes & vinyls
Metelkova ulica 7b, Ljubljana

Bogata ponudba kosov iz 80. in 90. let, predvsem pisanih srajc, majic in puloverjev. Zraven si lahko omislite še primerno glasbeno spremljavo na vinilkah.

Moje Tvoje
Mestni trg 8, Ljubljana

Simpatičen butik vintidž mode in drugih predmetov v osrčju mesta. Priporočamo za nakup plaščev, jaken in modnih dodatkov.

Drugi butik
Šuceva ulica 23, Kranj

Trgovina z oblačili, obutvijo in modnimi dodatki iz druge roke za vso družino po akcijskih cenah vse leto. Nekaj kosov najdete tudi v njihovi spletni trgovini na drugibutik.si.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!