V 41. letu umrl umetniški vodja modne znamke Louis Vuitton

Kultura 28. Nov 202121:45 > 21:46
Virgil Abloh
PROFIMEDIA

V 41. letu starosti je bitko z rakom izgubil Virgil Abloh, umetniški direktor luksuzne modne znamke Louis Vuitton. Bil je vizionar in človek s čudovito dušo, so zapisali predstavniki podjetja LVMH, ki si med drugim lastijo tudi prestižno modno znamko, katere umetniški vodja je bil Abloh.

Virgil Abloh, priznani oblikovalec in umetniški vodja modne znamke Louis Vuitton, je v 41. letu starosti izgubil bitko z rakom.

“LVMH, Louis Vuitton in Off White uničeni sporočamo, da je v nedeljo, 28. novembra, za posledicami raka, s katerim se je v privatnem življenju boril več let, umrl naš ljubljeni Virgil Abloh,” so zapisali v objavi predstavniki LVMH,  podjetja, ki si med drugim lasti tudi luksuzno modno znamko Louis Vuitton.  “Virgil ni bil le genialni oblikovalec, temveč tudi vizionar in človek s čudovito dušo in odličnim znanjem,” pa je zapisal predsednik uprave LVMH Bernard Arnault.

Abloh se je zadnji dve leti boril z redko obliko raka, od postavljene diagnoze leta 2019 pa se je s posledicami bolezni boril le v privatnem življenju, saj je za njegovo bolezen vedel le malokdo. “Kljub vsemu njegova delovna etika, neskončna radovednost in optimizem niso nikdar omagali. Gnala ga je predanost njegovi obrti in poslanstvu, da je odpiral vrata drugim in tlakoval poti za enakost v umetnosti in oblikovanju. Kot je sam pogosto pravil: Vse, kar počnem, je za 17-letno različico sebe. Globoko je verjel v moč umetnosti, da navdihne prihodnje generacije,” so še zapisali predstavniki modne znamke, katere umetniški vodja je bil Abloh.

virgil abloh
Charles Platiau/REUTERS