V angleški reki našli želvo, ki lahko pregrizne tudi kost (FOTO)

Magazin 10. Feb 202411:52 0 komentarjev
Aligatorska želva, ki jo je županja prinesla k veterinarju (Foto: PROFIMEDIA)

V angleški reki so mimoidoči našli aligatorsko želvo, ki sicer živi na Floridi. Invazivno žival, znano po zelo močnem ugrizu – pregrizne lahko tudi kost, je tamkajšnja županja kar sama dala v nakupovalno vrečko in jo odnesla k veterinarju.

V Cumbrii v severozahodni Angliji so našli nevarno aligatorsko želvo, ki lahko pregrizne kost.

Po tem ko so sladkovodnega plazilca opazili mnogi mimoidoči, je županja Denise Chamberlain stvari vzela v svoje roke. Želvo je dala v nakupovalno vrečko in jo odpeljala k veterinarju. Osebje ene od veterinarskih ambulant je označila za junaške, saj so rešili želvo, ki je bila nemočna.

Aligatorske želve so sicer invazivna vrsta, ki zlahka pregriznejo kost. Hranijo se z ribami, žabami, majhnimi sesalci in celo drugimi želvami. Zrastejo do 100 centimetrov v dolžino, tehtajo pa do 90 kilogramov. Aligatorske želve sicer domujejo v rekah in močvirjih Floride.

Za zdaj ni znano, kako je prišla v Veliko Britanijo. Spomnimo, so se pa v zadnjem mesecu na Otoku že spopadali s podobnim primerom, ko so našli več mrtvih želv velikank – Aldabre, ki sicer živijo na Sejšelih.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!