V Beli hiši se je poročila vnukinja Joeja Bidna

Magazin 22. Nov 202211:08 0 komentarjev
Joe Biden z vnukinjo
Profimedia

Po več kot enem letu zaroke sta Naomi Biden in Peter Neal izrekla usodni da na južnem travniku Bele hiše. Poročila sta se minulo soboto.

To je bila dolgo pričakovana poroka v Beli hiši – prva po skorajda enem desetletju. Par se je poročil na zasebni slovesnosti, ki sta ji prisostvovala tudi Naomina stara starša, predsednik ZDA Joe Biden in prva dama Jill Biden. Nevesto sta do oltarja pospremila mama in oče, je dejal dobro obveščeni vir za revijo People.

poroka v Beli hiši
Profimedia

Celodnevno proslavljanje se je nadaljevalo s kosilom v Beli hiši, ki so mu prisostvovali vabljeni in člani ožje družine. Temu je sledil večerni sprejem s plesom. Sicer pa je 28-letna Naomi diplomirala pravo na univerzi Columbia in je najstarejša hčerka predsednikovega sina Hunterja Bidna ter njegove bivše soproge Kathleen Buhle. 25-letni Neil, ki je prav tako študiral pravo, je kot pripravnik sodeloval v predsedniški kampanji Hillary Clinton in v Beli hiši med predsedovanjem Baracka Obame.

Kot so razkrili viri za tuje medije, Naomi in Neal trenutno živita v tretjem nadstropju rezidenčnega dela Bele hiše, eno nadstropje višje od predsednika in njegove soproge. Gre za prostore, v katerih je 8 let oziroma 2 mandata živela tudi mama Michelle Obama, Marian Robinson.

Mladoporočenca sta se zaročila aprila lani, v začetku tega leta pa sta potrdila, da sta si za kraj poroke izbrala Belo hišo. Nazadnje sta se v njej leta 2013 poročila predsedniški kandidat Pete Souza in njegova izbranka Patti Lease. Predsednik Biden, ki je nedavno napolnil 80 let, je večkrat omenil, da je je zelo povezan s svojimi vnuki. Naomi pa je v intervjuju za PBS Newshour dejala, da je njen dedek poskrbel, da so bili za praznike vedno skupaj. “Mislim, da se ni zgodilo, da kakšne odločitve, ne glede na to, ali je bila velika ali majhna, ne bi sprejeli skupaj, kot družina,” je še dodala.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!