V bližini Novega Vinodolskega v morju odkrili bakterijo E.coli

Magazin 18. Avg 202122:28 0 komentarjev
Novi Vinodolski
PROFIMEDIA

Zatem, ko so se številni, ki so se te dni kopali na plaži v bližini Novega Vinodolskega, pritoževali nad prebavnimi motnjami, so mikrobiološke raziskave v neposredni bližini zaznale velike koncentracije bakterije E.coli. Župan mesta je sicer zatrdil, da gre zgolj za cvetenje morja in ne za izpuste iz tamkajšnje kanalizacije.

“Vsa plaža je zbolela. Prebavne motnje, driska, bruhanje in visoka temperatura so pri večini otrok prevladujoči simptomi,” se je v torek pritožila ena od obiskovalk plaže v bližini hrvaškega mesta Novi Vinodolski.

Na podlagi opravljenih mikrobioloških raziskav naj bi koncentracija bakterije E.coli v morju na lokaciji pri znani skakalnici Tuner v Klenovici pri Novem Vinodolskem tudi dejansko presegla dovoljene vrednosti. Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije je zato omenjeni lokaciji danes namenil nezadostno oceno.

Kakovost morja so preverili na začetku plaže, v bližini objekta Marintimo, na sredini ter na koncu plaže, poleg skakalnice Tuner. Končni rezultati naj bi bili znani v prihodnjih dneh, o ugotovitvah pa so že bile obveščene vse pristojne institucije.

Darija Vukić Lušić, koordinatorica laboratorija za mikrobiološke raziskave voda, je za Hino pojasnila, da so v vzorcu vode, ki so ga odvzeli na koncu plaže pri skakalnici Tuner, zaznali izjemno povečano koncentracijo bakterije E.coli. Rezultati analize vode na začetku ter na sredini plaže naj bi bili zadovoljivi. Dodala je še, da gre za preliminarne rezultate in da naj bi končne izsledke raziskave javnosti predstavili v četrtek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!