V Cankarjevem domu bo nastopil Bruce Dickinson

Magazin 06. Mar 202315:18 0 komentarjev
Bruce Dickinson
Profimedia

Tokrat ga bodo ljubitelji trših glasbenih ritmov spoznali v nekoliko drugačni vlogi.

Pevec zdaj že kultne britanske težkometalne skupine Iron Maiden, Bruce Dickinson, bo 25. marca nastopil v Ljubljani, in sicer v Cankarjevem domu. Kot so sporočili njegovi predstavniki, bo nastopil z All Stars Bandom in Zagrebško filharmonijo, izvedli pa bodo glasbeno mojstrovino enega najvplivnejših klaviaturistov vseh časov, Jona Lorda, Koncert za skupino in orkester, ter tudi največje uspešnice glasbene zasedbe Deep Purple.

“Marca prihajam v Ljubljano ogrevat za Maidne, nič manj kot ogrevat z – orkestrom,” je dejal Dickinson. Skupina Iron Maiden bo namreč 28. maja nastopila v ljubljanski Areni Stožice in s tem koncertom bo tudi začela svojo novo turnejo. “Navdušen sem nad sodelovanjem pri projektu Koncert za skupino in orkester. Gre za fenomenalen dogodek, kjer se bosta na odru srečala rokenrol band in orkester. To bo poseben večer, fantastičen nastop, z vrhunskimi glasbeniki,” je povedal Dickinson.

Koncert za skupino in orkester je live album skupine Deep Purple in londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra pod vodstvom Malcolma Arnolda. Bil je posnet med premiernim nastopom v Royal Albert Hallu v Londonu leta 1969. Skladatelj enega prvih glasbenih del, ki so združevala rok in klasično glasbo, je prav Jon Lord, ustanovitelj in klaviaturist skupine Deep Purple. Besedilo je delo Iana Gillana, sicer pevca znamenitih Purplov.

Na ljubljanskem koncertu bo mogoče slišati vsa tri dejanja Koncert za skupino in orkester, deli Sarabande (drugi solo album Lorda), največje uspešnice skupine Deep Purple in dve pesmi Brucea Dickinsona, Jerusalem in Tears Of The Dragon.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!