V Cannesu predvajali Top Gun: Maverick, Cruisa presenetili z zlato palmo

Magazin 20. Maj 202207:30 > 08:02 0 komentarjev
MILES TELLER in TOM CRUISE
Arhiv

Po več premiernih projekcijah enega najbolj pričakovanih nadaljevanj uspešnice, akcijske drame Top Gun: Maverick, so film v sredo, 18. maja, premierno predvajali tudi na znamenitem filmskem festivalu v Cannesu. Festivala so se udeležili ustvarjalci, filmska ekipa in ekipa studia Paramount, igralec Tom Cruise pa je prejel najprestižnejše priznanje – presenetili so ga z zlato palmo, podelitev pa ga je resnično ganila.

Na predstavitvi filma je občinstvo ustvarjalcem in igralski zasedbi namenilo večminutni aplavz, z rdeče preproge pa je bilo mogoče ujeti osem lovskih letal, ki so v dimu rdeče, bele in modre barve preleteli zbrane na festivalu. Omenjene tri barve so zastopane tako v francoski kot ameriški zastavi.

”To je neverjeten večer in neverjeten čas … samo videti obraze vseh,” pa je dejal Cruise z odra. ”Od prvega Top Guna je minilo 36 let in zaradi pandemije smo ga morali več let zadrževati. Ta film so bile sanje,” je dejal.

Tom Cruise
Arhiv

”O tem smo se pogovarjali na snemanju. Želim samo videti obraze vseh. Ni mask in smo v kinu. Vse to bom sprejel in sem izjemno hvaležen. Tukaj smo za vas. Vse te filme posnamem za vse vas in zelo sem blagoslovljen, da delam to, kar počnem. Uživajte ta večer. Polepšali ste mi življenje,” je še povedal Cruise. V naših kinematografih si bomo film lahko ogledali od 26. maja.

Top Gun: Maverick
Arhiv

Kratka vsebina

Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo. Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.