V modo se vrača priljubljeno (pre)drzno krilo izpred 20 let

Magazin 18. Jan 202213:15 0 komentarjev
micro krilo
Profimedia

Mikro krilo se v prihajajoči sezoni vrača med modne trende. Drzen kos z nizkim pasom so v svoje modne vizije vključile tudi znamke Chanel, Loewe in Balmain.

Dvigajoč pas in vse širši kroji hlač bodo v letošnji pomladno-poletni sezoni postavljeni na stranski tir. V ospredju bo povsem nasprotujoč model kril, ki smo ga oboževali pred 20 leti – vračajo se mikro krila. Visoko odrezano krilo bo namesto nad popkom segalo le do bokov.

“Kar smo včasih dojemali kot nenavadno, je danes povsem normalno”, je o vrnitvi kontroverznega krila povedala Miuccia Prada. Prada in Miu Miu sta med vsemi znamkami mikro krila vzeli najbolj resno. Tako krilo iz džinsa sta mojstrsko povezali še s trendom šolske uniforme, ki bo prav tako vodilo modne garderobe v prihajajoči sezoni.

micro krilo
Profimedia

Miu Miu, kolekcija pomlad in poletje 2022

Do vrnitve “osovraženega krila” je pripeljala soglasna želja mlajše generacije po vrnitvi v čas, ko je moda brezglavo dopuščala popolno osebno izražanje. Mikro krila so se v času mode Y2K nosila čez široke kavbojke. Zraven so sodile še gamaše, barvne perlice in velika sončna očala. V modo se vračajo zaradi pridiha nostalgije in mlajše generacije, ki modni navdih črpajo iz stajlingov Christine Aguilere, Britney Spears in Paris Hilton.

moda
Profimedia

Balmain, kolekcija pomlad in poletje 2022

Modna znamka Blumarine je prikazala modernizirano različico mikro krila iz 60. let. V slogu Y2K so jim dodali bleščeče prišitke v obliki metuljčka. Britanska znamka KNWLS je krilo združila z motorističnim trendom in predstavila usnjeno različico. Na predstavitvi pomladno-poletnih kolekcij je izstopala tudi Bottega Veneta, ki si je mikro krilo zamislila v športni različici v kovinskem blagu. Svoje različice trenda so na septembrskih modnih tednih predstavile še znamke Loewe, Chanel, Khaite, Dior, Couregges, Hermes in Balmain.

Kako nositi mikro krilo?

Drzni kos je lahko za marsikoga težavna modna odločitev, saj zaradi minimalističnega kroja z njim pokažemo več gole kože kot običajno. Odlična rešitev za stiliranje mikro krila je mešanje njegove drznosti s sproščenimi predimenzioniranimi kosi. Namesto krajše majice tako izberemo daljši pulover ali srajco, ki nekoliko zakrije nizek pas krila. Stajlingu pristaja tudi strukturiran suknjič v kombinaciji z visokimi škornji. Uravnana kombinacija sproščenega in drznega mikro krilo spremeni v povsem uporaben in nosljiv vsakdanji kos.

moda
Profimedia

Missoni, kolekcija pomlad in poletje 2022

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!