V modo se vračajo ženstvene hlače, ki smo jih oboževali pred 20 leti

Magazin 24. Jul 202211:00
Chanel
Profimedia

Trendi za hlače za pomlad in poletje 2022 pomenijo vrnitev te silhuete, ki je bila v modi leta 2000. Ta model bomo še posebej radi nosili v vročih poletnih dneh.

Sprijaznimo se: le malo oblačil je tako zahtevnih kot kapri hlače. Zdaj, ko nas večinoma obdaja sončno vreme in visoke temperature, se nam v mislih pojavljajo predvsem bermuda hlače, culottes in kratke hlače. To je trojica hlač, ki jih običajno spakiramo v počitniške kovčke skupaj z lahkimi krili. Vendar kapri hlače običajno niso del enačbe: njihov rez pod kolenom je lahko zapleten za kombiniranje.

Chanel
Profimedia

Chanel pomlad in poletje 2022

To poletje nobena ovira ni pomembna. Trendi zahtevajo, da kapri hlače postanejo nekakšna poletna uniforma, enakovredna, na primer, priljubljenosti “moms jeans”. Prav tako udobne in vsestranske so, če na primer pogledamo predloge Michaela Korsa. Ameriški oblikovalec jih je vključil v svojo kolekcijo za pomlad in poletje.

Michael Kors
Profimedia

Michael Kors pomlad in poletje 2022

Michael Kors
Profimedia

Michael Kors pomlad in poletje 2022

Zamisel o kompletu hlač in suknjiča zagotovo rešuje problem, kako jih nositi. Trik za kombiniranje, ki ga lahko najdete tudi pri Chanelu. Njegova kreativna direktorica Virginie Viard se kot velika ljubiteljica mode 80. let vrača k hlačam, ki jih je modna hiša predstavila že spomladi 2019. Letos se je odločila za črne hlače z zlatim zaključkom, to potezo pa je ponovila tudi na suknjičih s sproščenimi vzorci in žepi pri pasu.

Chanel
Profimedia

Chanel pomlad in poletje 2022

Chanel
Profimedia

Chanel pomlad in poletje 2022

Kapri hlače lahko najdete tudi pri blagovnih znamkah, kot sta Supriya Leele ali Acne Studios, v različicah z manj klasičnimi linijami. Prva oblika dodaja robovom volanček, druga pa jih naredi asimetrične in jim doda nekakšno verižico v pasu. V obeh primerih so izpostavljeni modrček ter topi in majice s prosojnimi vzorci, ki pričarajo neomajno kombinacijo. Kakšne čevlje lahko nosite s tem oblačilom, ki je bilo nekoč priljubljeno tudi pri zvezdnicah, kot je bila Marilyn Monroe? Odprti čevlji z nekoliko višjo peto se zdijo najboljša izbira za uravnoteženje težkega kroja. Nosite jih lahko na primer z belimi gležnjarji ali sandali s paščki.

Acne Studios
Profimedia

Acne Studios pomlad in poletje 2022

Acne Studios
Profimedia

Acne Studios pomlad in poletje 2022

Nekaj centimetrov tkanine gor ali dol, kapri hlače se običajno zaključijo pod koleni in predstavljajo naložbo, ki je bila del garderobe zvezdnic, kot je Brigitte Bardot. Pogoste so bile v garderobi v 50. in 60. letih, seveda v kombinaciji z dobrimi balerinkami, kot so bile Capezio Audrey Hepburn, ali čevlji z visoko peto. Pod vplivom športne estetike so te hlače postale tudi del uniforme 80. let prejšnjega stoletja, in sicer v oprijetem kroju, kot bi bile kolesarske hlače.

Jennifer Lopez
Profimedia

Leta 2022 bi lahko bil del te ponovne vrnitve estetike z začetka tisočletja tudi kapri trend: že spomladi 1998 so ga predstavile znamke, kot sta Prada in Anna Sui. Leta 2004 je Jennifer Lopez kapri hlače že uporabila kot del stajlinga za različne dogodke in rdeče preproge.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.