V smeteh našli scenarij za epizodo Prijateljev: želeli so skriti konec sezone

Magazin 11. Jan 202412:09 0 komentarjev
Prijatelji, serija, scenarij dražba
Foto: Hanson Ross

Na dražbi bodo prodajali originalni scenarij zadnjih delov 4. sezone serije Prijatelji, ki so ga ustvarjalci hoteli uničiti, da bi skrili konec sezone.

Dve epizodi zaključka četrte sezone priljubljene serije Prijatelji sta se odvijali v Združenem kraljestvu, kjer so ju tudi posneli.

Gre za finalno epizodo v dveh delih, v kateri se je Ross (David Schwimmer) poročil. Ustvarjalci serije pa so želeli preprečiti, da bi konec sezone pricurljal v javnost, zato so originalne scenarije vrgli v smeti studiev Fountain Studios v Wembleyju, kjer so epizodi snemali in kjer bi jih morali tudi uničiti. Vendar je skripti našel eden izmed delavcev, ki se je po skoraj 25 letih odločil, da ju ponudi na dražbi, poroča britanski BBC.

Kot je za medij povedala Amanda Butler iz dražbene hiše Hanson Ross v Roystonu, je neimenovani delavec povedal, da je na to, da ima doma scenarija, že skoraj pozabil, saj ju je hranil v kartonasti škatli v predalniku ob postelji. “Z lahkoto bi jih lahko ob čiščenju predalnika nevede vrgel v smeti,” je dejala Butler, “vendar je, ko je ugotovil, kaj ima v lasti, sklenil, da si scenarija ‘zaslužita’, da ju ima kakšen velik oboževalec serije.

Prijatelji, serija, scenarij dražba Prijatelji, serija, scenarij dražba
Foto: PROFIMEDIA
Prijatelji, serija, scenarij dražba Prijatelji, serija, scenarij dražba
Amanda Butler s scenarijem (Foto: PROFIMEDIA)
Prijatelji, serija, scenarij dražba Prijatelji, serija, scenarij dražba
Komplet dražbenih predmetov (Foto: PROFIMEDIA)
Matt LeBlanc, Matthew Perry, Friends, serija, 4. sezona Matt LeBlanc, Matthew Perry, Friends, serija, 4. sezona
Matt LeBlanc in Matthew Perry (Foto: PROFIMEDIA)
Jennifer Aniston, Hugh Laurie, Friends, serija, 4. sezona Jennifer Aniston, Hugh Laurie, Friends, serija, 4. sezona
Jennifer Aniston in Hugh Laurie (Foto: PROFIMEDIA)
Lisa Kudrow, Matthew Perry, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona Lisa Kudrow, Matthew Perry, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona
Lisa Kudrow in Matthew Perry (Foto: PROFIMEDIA)
David Scwimmer, Jennifer Aniston, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona David Scwimmer, Jennifer Aniston, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona
David Scwimmer, Jennifer Aniston v finalni epizodi (Foto: PROFIMEDIA)
Courteney Cox, Matthew Perry, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona Courteney Cox, Matthew Perry, Prijatelji, Friends, serija, 4. sezona
Courteney Cox in Matthew Perry (Foto: PROFIMEDIA)
Friends, serija, 4. sezona Friends, serija, 4. sezona
Prizor iz finalne epizode (Foto: PROFIMEDIA)
Helen Baxendale, David Schwimmer, Friends, serija, 4. sezona Helen Baxendale, David Schwimmer, Friends, serija, 4. sezona
Helen Baxendale in David Schwimmer (Foto: PROFIMEDIA)

Tudi Butler je oboževalka serije in je scenarija seveda prebrala: “Brati in videti napisano, kar si videl na ekranu, je preprosto nadrealistično,” je povedala.

Dodala je še, da so poskusili tudi ugotoviti, ali sta scenarija pripadala kateremu od zvezdnikov, ki so nastopili v oddaji, vendar vse kaže, da ni tako. “Obstaja nalepka z imenom John Lanzer, ki je scenograf, tako da bi lahko bila njegova,” je povedala Butler.

Scenarija bosta na dražbo uvrščena v petek, 12. januarja, z izklicno ceno med 600 in 800 britanskimi funti, kar je približno 700 do 900 evrov. Novi lastnik scenarijev pa bo poleg skript dobil še pulover s kapuco, kakršne so nosili člani snemalne ekipe, obesek za ključe in dva DVD s četrto in peto sezono Prijateljev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!