Valentinovo po olimpijsko: romantično striženje ali večerja v KFC?

Magazin 14. Feb 202213:50 > 18:37

Drsanje, sankanje, deskanje, smučanje ... kako so zimski športi ogreli srca športnikov, ki so ljubezen našli prav v sotekmovalcih in celo v omejitev polnem Pekingu, lahko preživijo valentinovo v družbi ljubljene osebe. A koliko romantike si ob vseh protikoronskih ukrepih in dejstvu, da morajo biti v strogih mehurčkih znotraj olimpijske vasi, sploh lahko privoščijo in želijo?

Tik pred dnevom zaljubljencev so mediji v olimpijski vasi spraševali športnike, kako bodo preživljali valentinovo. Čeprav so organizatorji poskrbeli za srčke in rože, osebje, ki v belih skafandrih z vizirji deli vrtnice, morda odvzame romantiko, ki naj bi jo slavil današnji dan. Poleg tega je le peščica športnikov, ki so v Peking lahko odpotovali skupaj z ljubljeno osebo. V olimpijski vasi ima partnerja tudi slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič in sicer pomočnika trenerja Boštjana Klavžarja. Ob strogih ukrepih, velja poudariti, da športnika, ki nista v isti reprezentanci, morata biti v ločenih mehurčkih in tako ne moreta preživljati veliko časa skupaj.

Reuters / Emily Roe

Ukrajinski novinar Leonid Veselkov je ob valentinovem v olimpijski vasi Reutersu povedal, da je bil Tinder največkrat gledana in pretočena aplikacija med poletnimi olimpijskimi igrami v Riu leta 2016.

Britanska hitrostna drsalca, ki trenirata na Nizozemskem, kjer imata tudi skupno podjetje, Ellia Smeding in Cornelius Kersten, v Pekingu tudi trenirata skupaj. Novinarjem sta povedala, da se bosta za valentinovo morala zadovoljiti z večerjo v KFC (restavraciji s hitro prehrano) ali romantičnim striženjem v dvoje, saj v olimpijskem mehurčku nimajo neomejenih možnosti za valentinov zmenek.

Umetnostni drsalec Tim Koleto, ki z ženo Misato Komatsubara, tekmuje za Japonsko, je ob valentinovem rekel, da k sreči imajo v vasi cvetličarno. Sicer so v Pekingu s partnerji tudi umetnostni drsalci Madison Chock in Evan Bates, ki sta valentinovo preživela na treningu, prav tako drsalca in zaročenca Adrian Diaz (Španija) in Madison Hubbell (bronasta olimpijka, ZDA) pa sta danes že tekmovala drug proti drugemu.  

Ryan Sommer, kanadski tekmovalec v bobu in zaročenka Blayre Turnbull, kanadska hokejistka, sta se v Pekingu celo ponovno združila po treh mesecih, ki sta jih preživela narazen.

V mehurčku: “Vidim jo, a se je ne smem dotakniti”

Smučarja Mikaela Shiffrin in Aleksander Aamodt Kilde, ki sta v javnosti še vedno “svež” smučarski par, saj sta svojo zvezo obelodanila junija lani, sta sicer oba v Pekingu, ampak ne uspeta preživljati prav veliko časa skupaj: ona smuča za ZDA, ona za Norveško in ukrepi ju držijo v ločenih mehurčkih. Skupaj hodita le na večerje, veliko časa pa zato preživita na videoklicih. “V bistvu je to draženje,” je povedal Kilde medijem. “Vidiš jo, ampak se je ne smeš zares dotakniti, ne smeš zares biti skupaj. Je pa vseeno lepo, da je tu,” je še povedal Kilde, ki Shiffrin izkazuje podporo tudi preko družbenih medijev. Shiffrin, čeprav je ena največjih favoritk, doslej namreč še ni dobila kolajne.

Slabosti skupnih olimpijskih iger

Sicer so med olimpijskimi pari tudi smučarja Ashley Caldwell in Justin Schoenefeld, zakonca Marie-Michele Gagnon and Travis Ganong, deskarja Red Gerard in Hailey Langland, ter sankačici, ki sta sicer tekmici Kim Meylemans in Nicole Silveira.

Zakonca Magnus Nedregotten in Kristin Skaslien, ki sta po bronasti kolajni v Pjongčangu, Norveški osvojila še srebrno kolajno v mešanem nastopu, sta povedala, da si po olimpijskih vzameta čas in si povesta vse, kar sta “si dolžna”, zato da lahko neobremenjeno gresta naprej. “Če se začneva kregati, ne moreva nehati in sva si na ledu lahko največja sovražnika,” je povedala športnica. Čeha Zuzana Paulova in njen mož Tomas Paul, ki tekmujeta proti Nedrogottenu in Skaslien pa sta povedala, da “ujetost” v mehurčke in izolacija povzročata, da si ves čas skupaj in si dejansko želiš socialne stike še s kom drugim, ko svojo ženo, je povedal Paul in dodal: “Ljubim jo, ampak včasih je preveč enostavno preveč. Trije tedni so maksimum.”

Kaj pa tisti, ki so v Pekingu brez partnerjev?

Sicer so športniki in drugo osebje v Pekingu, novinarjem poudarili, da ni pomemben samo en dan, ampak, kako izkazuješ ljubezen vsak dan. Nekateri so preko medijev, poslali ljubezen svojim najbližjim. Med drugim so omenili, da so v epidemijskih časih vajeni videoklicev in stikov na daljavo, zato današnji dan v tem pogledu ne bo nič posebnega. 22-letni novozelandski deskar na snegu Tiarn Collins pa je ob dnevu zaljubljenih hudomušno komentiral trenutne razmere. Poglejte v videu.

Komentari

Vaš komentar