Varuška (The Nanny): Žalostna usoda, ki se skriva za slavo Fran Drescher

Magazin 14. Feb 202211:45 > 11:48 0 komentarjev
Fran Drescher
Profimedia

Znana igralka Fran Drescher je preživela nekaj resnično grozljivih stvari.

Varuška (The Nanny) je še danes ena najbolj ikoničnih komičnih serij devetdesetih. V seriji se Fran Fine (Fran Drescher), pretirano zgovorna varuška, pridruži Maxwellu Sheffieldu (Charles Shaughnessy) – da bi pazila njegove otroke, seveda. Toda čez nekaj časa se Fran in Maxwell zaljubita in postala eden od najbolj prepoznavnih televizijskih parov vseh časov.

Charles Shaughnessy in Fran Drescher
Profimedia

Življenje Fran Drescher ni bilo vedno lahko

Številni menijo, da zvezdniki brezskrbno živijo v razkošju in se jim ni treba ukvarjati z običajnimi težavami. Če pa jih kaj moti, to lahko verjetno reši denar. A nekatere slavne osebe so imele, ne glede na to, kako uspešne in srečne so videti navzven, tudi težka, pogosto travmatična življenja. Takšno je bilo tudi življenje Francine Joy “Fran” Drescher.

Odraščala je v newyorškem okrožju Queens in ima romunsko-judovske korenine. Že v srednji šoli je spoznala zdaj nekdanjega moža in soustvarjalca serije Varuška Petra Marca Jacobsona.

Leta 1985 se je njeno življenje nenadoma spremenilo.

Dva oborožena moška sta vdrla v stanovanje Fran in Petra ter posilila njo in prijateljico, ki ju je tisti večer obiskala, medtem ko je bil mož, privezan na stol, prisiljen gledati ta strašen prizor.

Drescherjeva je potrebovala veliko let, da si je opomogla, še dlje je potrebovala, da je o tem spregovorila javno. “Izpustila sem krik, ki je bil bolj kot rjovenje,” je zapisala v avtobiografiji z naslovom Enter Whining. Biografija je izšla leta 1996, Fran je želela z njo drugim žrtvam ponuditi upanje – mogoče je iti naprej.

Leta 2017 je za revijo People dejala: “Nikoli ne boš isti, toda karkoli se je že zgodilo, prebijaj se naprej in svojo bolečino spremeni v namen, kar sama vedno počnem.”

Po vseh izzivih, ki jih je prinesel napad, sta skupaj z možem razvila koncept serije Varuška (The Nanny), s čimer je Fran postala mednarodna zvezda.

Fran in Peter sta se leta 1999 ločila. Producent je pozneje povedal, da je gej, Drescherjeva pa je postala aktivistka za pravice LGBTQ, s čimer je izrazila podporo nekdanjemu možu.

Leta 2000 – kmalu po koncu serije – so igralki diagnosticirali raka maternice

Simptome je imela že več kot dve leti, vendar so zdravniki sprva postavili diagnozo perimenopavza. Na srečo je po ustrezni diagnozi prestala kritično histerektomijo in si kmalu zatem opomogla.

Tudi diagnoza je popolnoma spremenila Franin pogled na življenje. USA Today je poročal o tem njenem težkem obdobju. “Ker se nisem hotela soočiti s fizičnimi in čustvenimi posledicami posilstva, se je bolečina ukoreninila v moji maternici,” je dejala.

Spoznala je, kako pomembno je spregovoriti.

Fran Drescher
Profimedia

Dve leti po operaciji je izdala knjigo z naslovom Cancer Schmancer in leta 2007 ustanovila neprofitno organizacijo Cancer Schmancer Movement, ki širi ozaveščenost o zdravju žensk.

Mimogrede:

  • Fran ima fotografski spomin, kar ji je pomagalo pri identifikaciji napadalca in njegovi aretaciji.
  • Bivši mož Peter ji vedno stoji ob strani. Skupaj sta celo dobila idejo za serijo Happily Divorced oz. Srečno ločena.

Viri: news.com.au, People, foxnews.com, Wikipedia, survivornet.com