Veselje na britanskem kraljevem dvoru: princ Louis praznuje četrti rojstni dan

Magazin 23. Apr. 202210:31 > 19:00
Delite:
princ Louis
Foto: Princ in vojvodinja Cambriška/Twitter

Te dni je na britanskem dvoru zelo veselo. Po tem, ko je pred dnevi svoj 96. rojstni dan praznovala kraljica Elizabeta II., je danes četrto svečko na rojstnodnevni torti upihnil njen pravnuk princ Louis Cambriški, sicer najmlajši sin princa Williama in vojvodinje Cambriške.

Danes četrti rojstni dan praznuje najmlajši član družine Cambridge — prince Louis. Ta se je 23. aprila 2018 rodil v londonski bolnišnici St Mary tako kot njegova sorojenca in nekateri ostali člani britanske kraljeve družine, med katerimi sta tudi njegov oče princ William in stric princ Harry. 

V ta namen sta vojvoda in vojvodinja Cambriška z javnostjo delila njegovo fotografijo.

Objava portreta slavljenca ob njegovem rojstnem dnevu je sicer že leta v navadi britanskega dvora. Louis je sicer peti v vrsti za britanski prestol, za svojim dedkom, princem Charlesom, očetom, princem Williamom, sedemletnim bratom, osemletnim princem Georgeem in šestletno sestro, princeso Charlotte.

Sicer pa imajo ta teden na britanskem kraljevem dvoru veliko razlogov za veselje. V četrtek je namreč svoj 96. rojstni dan praznovala kraljica Elizabeta II., ki ga je preživela v ožjem družinskem krogu na dvorcu Sandringham. Uradno praznovanje pa bo potekalo v začetku junija, ko bodo med štiridnevnim slavjem na Otoku obeležili tudi rekordih 70 let kraljičinega vladanja, ki je tako postala tudi edina monarhinja v zgodovini britanske monarhije, ki je dočakala platinasti jubilej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar