Veste, kaj predstavlja ženski znak na stranišču? Morda ne gre za obleko

Magazin 17. Okt 202220:43 8 komentarjev
PROFIMEDIA

Verjetno skoraj vedno, ko pridete na stranišče, pogledate figuro na vratih, ki označuje, ali je to namenjeno moškim ali ženskam. Če ste doslej menili, da je moška figura s hlačami, ženska pa ima krilo, ste morda v zmoti. Kaj, če je ženska figura odeta v plašč superjunaka?

Ameriški Axosoft – podjetje, ki razvija programsko opremo – je pred časom začelo s kampanjo za izenačitev moških in žensk in ob tem predstavilo novo idejo za ženski znak na straniščnih vratih.

Tania Katan, programerka v Axosoftu in avtorica kampanje, je s projektom začela, da bi več žensk spodbudila k vstopu v tehnološko industrijo, saj to po njenem mnenju, mnogi ne povezujejo z ženskami.

Po mnenju Katan pa trikotnik, ki naj bi predstavljal obleko na ženski figurici, v resnici ne bi smel predstavljati obleke. Tako so v Axosoftu tradicionalni ženski simbol s trikotno obleko med kampanjo obarvali in oblačilo spremenili v “superjunaško” ogrinjalo.

It was never a dress

“V znanosti, tehnologiji, umetnosti, matematiki, politiki, na ulicah in v naših domovih so ženske pogosto nevidne, nepovabljene ali preprosto zaobidene. Dekleta in ženske, ki se zanimajo za naravoslovje, tehnologijo, mehaniko in matematiko, so manjšina,” poudarjajo v Axosoftu.

Cilj kampanje “#Itwasneveradress” (Nikoli ni bila obleka op.p) je spodbuditi pogovore o sprejemanju žensk v katerem koli poklicu. “Ne gre le za enakopravnost žensk, ampak tudi za zapolnitev velikega pomanjkanja delovnih mest v številnih poklicih,” pišejo tuji mediji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje