Visoki policijski uradnik: Meghan Markle je prejela odvratne in resnične grožnje

Magazin 30. Nov 202215:35
Meghan Markle, princ Harry
Foto: Profimedia

Odhajajoči drugi mož londonske Metropolitanske policije je potrdil, da je vojvodinja sussekška in soproga britanskega princa Harryja Meghan Markle prejela "odvratne in zelo resnične" grožnje, ko je bila s soprogom še aktivna članica britanske kraljeve družine. Tako je ovrgel trditve britanskih desničarskih tabloidov in številnih sovražnih komentatorjev, da so bili njune pritožbe zgolj pretiravanje.

Temnopolti soprogi britanskega princa Harryja Meghan Markle so pripadniki britanske rasistične skrajne desnice grozili, ko je bila s soprogom še aktivna članica britanske kraljeve družine, je potrdil Neil Basu, odhajajoči drugi mož londonske Metropolitanske policije in nekdanji vodja protiteroristične policije v Londonu.

Basu, prvi temnopolti policist, ki je v Veliki Britaniji napredoval na tako visok položaj v policiji, se je v torkovem pogovoru za britanski Channel 4 odločil prekiniti molk policije o tej temi. S svojimi izjavami je ovrgel trditve britanskih desničarskih tabloidov in številnih sovražnih komentatorjev, da so bili pritožbe vojvode sussekškega in njegove soproge na to temo po njuni odločitvi, da se leta 2020 preselita v ZDA, in njun travmatični odhod z visokih položajev v kraljevi družini, zgolj pretiravanje, ki ga je spodbudila želja po prepoznavnosti.

“Če bi videli, kaj so pisali proti Meghan, ali retoriko, ki je krožila po spletu, bi se zagotovo počutili stalno ogrožene,” je poudaril Basu, ki je sicer indijskih korenin. Na vprašanje, ali so se mu zdele takratne grožnje skrajne desnice konkretne, je odgovoril z “absolutno da”. “Naše ekipe so jih preiskovale in zaradi groženj so bili ljudje kazensko preganjani,” je dodal. Poudaril je, da je vojvodinja sussekška prejela “odvratne in zelo resnične” grožnje in da povsem razume, če se je počutila ogroženo.

Ameriška igralka Meghan in princ Harry, najmlajši sin britanskega kralja Karla III., sta se leta 2020 odločila, da se bosta oddaljila od kraljeve družine in se preselila v ZDA, kjer sedaj živita z dvema otrokoma. V šokantnem intervjuju marca lani z Oprah Winfrey je par kraljevo družino obtožil rasizma in neobčutljivosti. Meghan pa je povedala, da je zaradi tega razmišljala celo o samomoru. 38-letni Harry je britansko vlado na sodišču pozval, naj mu zagotovi policijsko zaščito, ko družina potuje v Združeno kraljestvo. Ker s soprogo nista več aktivna člana kraljeve družine, sta namreč izgubila policijsko zaščito, ki jima je bila zagotovljena na stroške davkoplačevalcev. Harry je ponudil kritje stroškov in zavrnitev ministrstva za notranje zadeve izpodbija na sodišču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar