Vse igralke, ki so upodobile nepozabno princeso Diano

Magazin 11. Nov 202113:56 > 13:56 0 komentarjev
princesa Diana
Profimedia

Življenje in tragični konec priljubljene princese Diane po svetu že leta navdihuje glasbene, filmske in druge ustvarjalce. Elton John ji je posvetil pesem Candle in the Wind, zgodba o njeni nenavadni poti pa je bila večkrat upodobljena na TV-zaslonih.

Zanimanje za brezkompromisno vlogo princese Diane na kraljevi sceni ne pojenja, eden najbolj pričakovanih letošnjih filmov pa je zgodba o življenju neomajne princese – film Spencer.

V omenjenem filmu Diano igra ameriška igralka Kristen Stewart. Čeprav je bila izbira glavne igralke za nekatere nenavadna (Stewart je širši javnosti najbolj znana po najstniški drami Somrak saga, ki so jo močno kritizirali), ima igralka dolgoletne izkušnje pri neodvisnih filmih. Prve fotografije Kristen kot Diane so razveselile filmsko občinstvo in vlile upanje, da bo film postal praznična poslastica.

Kristen Stewart
Profimedia

Priljubljena serija Krona že leta vzbuja pozornost javnosti, lansko sezono pa je princeso Diano mojstrsko odigrala Emma Corinne, ki je za to vlogo prejela nagrado zlati globus za najboljšo igralko v televizijski drami.

Nova sezona bo spremljala dogajanje ob Dianinem spoznanju, da jo Charles vara s Camille, prve fotografije s snemanja pa so že razveselile oboževalce serije.

Tokrat bo v vlogi princese nastopila avstralska igralka Elizabeth Debicki, ki je občinstvu poznana tudi po filmu Veliki Gatsby. Prihajajoča sezona bo luč sveta ugledala novembra 2022, še dodatno je zanimanje vzbudila novica, da svetovalka pri seriji in nekdanja prijateljica princese Diane ne bo več sodelovala, ker meni, da podrobnosti Dianinega življenja niso bile pristno predstavljene javnosti.

Elizabeth Debicki
PROFIMEDIA

Zgodovinsko-fantastični televizijski film Harry & Meghan: Ukročeni princ iz leta 2018 je prinesel zgodbo o razmerju med princem Harryjem in Megan Markle, v tem filmu pa je lik Diane igrala Bonnie Soper. Drama Diana, v kateri je naslovno vlogo odigrala Naomi Watts, ki je bila dvakrat nominirana za oskarja, je bila deležna nekoliko več pozornosti v filmski adaptaciji lika in dela princese, ki je izgubila življenje v prometni nesreči leta 1997. Film iz leta 2013 je nastal po predlogi knjige Diana: Her Last Love avtorice Kate Snell.

Dve leti pred tem je Hallmark predstavil film William & Catherine: A Royal Romance, v katerem je poudarek na razmerju med princem Williamom in Kate Middleton in v katerem lahko v več posnetkih vidimo princeso Diano. Njen lik je interpretirala Leslie Harkurt.

V televizijskem filmu Princess in love iz leta 1996 je vlogo Diane odigrala Julie Cox. Gre za filmsko adaptacijo istoimenskega romana. Film je bil posnet le leto pred Dianino smrtjo in obravnava petletno afero, ki jo je imela z Jamesom Hewittom, nekdanjim častnikom britanske vojske. Hewitt je leta pozneje priznal, da je razmišljal o samomoru, ko se je njegova zveza z Diano končala.

V filmu Women of Windsor je Diano igrala Nicola Formby, v filmu Diana: Her True Story pa je vlogo prevzela Serena Scott Thomas.

O pokojni princesi je posnetih tudi veliko dokumentarnih filmov, večina jih je na voljo na različnih platformah na internetu. Zanimanje javnosti za življenje in smrt ene najbolj priljubljenih kraljevskih osebnosti očitno ne pojenja niti 24 let po njeni tragični smrti. Medtem ko ljubitelji sedme umetnosti nestrpno pričakujejo vse nove filmske priredbe življenja princese Diane, se postavlja vprašanje, zakaj je njena pot vedno pritegnila toliko pozornosti. Odkar se je pridružila kraljevi družini, je bila njena pot polna škandalov, vendar je bila znana tudi po empatičnem načinu vladanja. Princesa Diana velja za kontroverzno osebnost. Njene nenavadne poteze ter zaupanje in ljubezen, ki ju je uživala pri Britancih, še naprej navdušujejo javnost in filmske ustvarjalce po vsem svetu.

Avtorica: Irena Dedakin/Nova.rs

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!