Will Smith presenetil z razkritjem izkušnje s halucinogenim napitkom

Magazin 10. Nov 202111:26 0 komentarjev
Will Smith
Profimedia

Priljubljeni hollywoodski igralec velja za osebo brez dlake na jeziku, ki odkrito govori o življenjskih izkušnjah.

Teh pa ima Will Smith res veliko in opisal jih je v svoji avtobiografski knjigi z naslovom Will, ki jo je predstavil tudi v pogovoru z Oprah Winfrey na Apple TV +. Med drugim pa je odkrito opisal tudi izkušnjo s halucinogenim napitkom, imenovanim ajavaska, ki ga je pil v Peruju, poroča spletni portal Daily Mail.

”V mojih 50 in nekaj letih življenja na tem planetu je to najboljši občutek, ki sem ga kdaj izkusil,” je dejal Will in dodal, da je v Peruju kar 12-krat pil močan halucinogeni napitek, ob tem pa je imel občutek, da lebdi globoko v vesolju. V Peru se je odpravil, da bi s pomočjo šamana poskušal rešiti svoj zakon z Jado Pinkett Smith, ki je bil takrat na precej trhlih in majavih nogah. To se je dogajalo leta 2011.

V perujski džungli je takrat pil psihoaktivno ayahuasco (ajavasko), kar je pri njem sprožilo neverjetne občutke, kot je zapisal v svoji knjigi. “Bil sem na milijarde svetlobnih let oddaljen od Zemlje,” so besede, s katerimi je opisal svoja takratna občutenja. V takem stanju je začutil nevidno žensko, ki jo je poimenoval mama.

Z Jado Pinkett Smith sta poročena od leta 1997, imata dva otroka, slovita pa po tem, da je njuna zveza odprta in da se oba videvata z drugimi ljudmi.

Will Smith, Jada Pinkett Smith
Profimedia

Eksperimentiranja s halucinogenim čajem se je Will lotil kmalu po tem, ko je Jada praznovala 40. rojstni dan in sta se za kratek čas razšla. Will je namreč takrat za soprogo organiziral zabavo, na kateri so predvajali dokumentarec o njeni družini, ter večerjo, ki se je končala z nastopom Mary J. Blige.

Jada pa očitno ni bila zadovoljna z vsem skupaj, saj se ji je zdelo, da gre le za razkazovanje in potrjevanje ega, zato je Willu rekla, naj odpove druge načrte za njen rojstnodnevni vikend. Takrat ji je, kot je zapisal v svojih spominih, dejal: “Prenehal se bom truditi, da te osrečim. Konec – pojdi in bodi ti, jaz pa bom jaz.” Igralec je nato odpotoval v Peru, kjer se je lotil tega svojevrstnega eksperimenta, čeprav pred to izkušnjo ni popival ali kadil marihuane. Vedno je slovel kot izjemno discipliniran igralec, ki je v svoje vloge vložil čisto vse in se jim povsem predal.

Ayahuasca oz. po slovensko ajavaska je napitek iz izvlečka listja rastline Psychotria viridis in stebla rastline Banisteriopsis caapi. Njegov okus in vonj sta močna, v nekaterih državah v Južni Ameriki ga že stoletja uporabljajo za ritualne, verske in terapevtske namene. Aktivne sestavine oziroma kemikalije v njem lahko spremenijo razmišljanje osebe, vplivajo na občutek za čas in povzročijo halucinacije.

Sicer pa je njegova knjiga očitno zelo zanimiva, saj se osredotoča na odnose, ki jih je imel in jih še ima z ljudmi, ki ga obkrožajo, polna pa je tudi razmišljanja o novem dojemanju sebe in sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!