Za uporabo ležalnikov v Grčiji tudi več kot 120 evrov na dan

Magazin 06. Jun 202219:10 1 komentar
ležalniki
PROFIMEDIA

Bliža se čas poletnih počitnic in mnogi se bodo odpravili v eno od priljubljenih poletnih destinacij – Grčijo. Koliko stane najem ležalnikov v priljubljenih turističnih krajih v Grčiji?

Cene najema ležalnikov se pogosto spreminjajo in razlikujejo celo znotraj enega mesta, odvisno od plaže, bara in datuma obiska. Večina grških plaž ima poleg dela, kjer je treba najeti ležalnik, tudi ločen del, kamor lahko postavite svoj senčnik, brisačo in drugo opremo za plažo. Na nekaterih luksuznih plažah je treba za komplet ležalnikov odšteti tudi več kot 120 evrov na dan.

Na polotoku Halkidiki, kjer je veliko plaž, za uporabo ležalnikov načeloma ni treba dodatno plačati, a pod pogojem, da naročite pijačo v določeni vrednosti (večinoma med 5 in 10 evrov). Najem ležalnikov je treba dodatno plačati le na najbolj priljubljenih in atraktivnih plažah, piše grckainfo.

Najcenejša plaža na Kasandri in v osrednjem delu Halkidikija je Nea Flogita, saj lahko ob nakupu pijače za najmanj tri evre dobite komplet treh ležalnikov, senčnik, mizo in stol. Ni pa mogoče oditi in se kasneje vrniti oziroma na ležalniku ne morete pustiti brisače in si s tem hraniti mesta.

plaža
PROFIMEDIA

Najdražja plaža na Halkidikiju je plaža Bar Achinos, kjer komplet ležalnikov stane med 20 in 25 evrov. Na Sitoniji se na priljubljenih plažah ležalniki zaračunavajo tudi septembra, redko pa se dobijo brezplačno s pijačo.

Najmanj denarja boste za uporabo ležalnikov porabili v Neos Marmarasu, na plaži Paradiso in mestni plaži, kjer se set ležalnikov in senčnik dobita s pijačo, ki stane od 3 do 5 evrov, največ pa na Logomandri, kjer plažni set stane 25 evrov.

V solunski regiji se cene ležalnikov gibljejo od 2 evra na Asprovalti do 7 evrov na Stavrosu, kolikor je cena za dva ležalnika s pijačo v večini lokalov.

Na Tasosu turisti ocenjujejo, da so na približno 80 odstotkih plaž na voljo ležalniki ob naročilu plaž, cene pa se gibljejo od 5 do 10 evrov, odvisno od plaže.

thassos
PROFIMEDIA

Na nekaterih dražjih plažah se cene za komplet gibljejo tudi do 30 evrov, na nekaterih pa je obvezno kosilo v restavraciji.

Na Lefkadi je okvirna cena ležalnikov in senčnikov, zunaj najbolj ekskluzivnih plaž, od 6 do 8 evrov za komplet, turisti pa poročajo, da včasih ležalnikov ne zaračunavajo.

Tiste nekoliko dražje plaže za par ležalnikov in senčnik računajo do 30 evrov, nekatere pa ponujajo tudi brezplačne pijače v tej vrednosti, piše na spletni strani grčkainfo.

Avtorica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje