Zakaj kavbojk ni pametno prati v pralnem stroju

Magazin 27. Okt 202118:11 0 komentarjev
Kavbojke
Profimedia

Čeprav je ta nasvet morda nekoliko kontroverzne narave, je za ljubitelje kavbojk vseeno ključnega pomena, če želite svojim najljubšim podaljšati življenjsko dobo.

Ne glede na to, ali prisegate na ozke, široke ali tiste čisto klasične kavbojke, je tale nasvet vreden vaše pozornosti. Morda bo na prvi hip deloval malce nehigienično, a je ključnega pomena za to, da vaš džins ostane kakovosten dlje časa.

Priljubljena modna strokovnjakinja Ranya Batal je namreč v svojem videu na TikToku vse ljubitelje tega večnega modnega kosa pozvala, naj nehajo s pranjem v pralnem stroju, saj ta postopek močno vpliva na njihovo prileganje in barvo. Kavbojke bodo namreč hitreje zbledele, vam pa se bo vse bolj dozdevalo, da vam sploh niso povsem prav, in ponovno boste v iskanju novih.

In kakšna je alternativa pranja kavbojk v pralnem stroju?

Rešitev je morda malce nenavadna, saj Ranya priporoča zamrznitev džinsa v zamrzovalniku, kar naj bi vaše kavbojke rešilo vseh bakterij, ne bo pa imelo vpliva na njihovo barvo ali obliko. Spravite jih torej v vrečko za zamrzovanje in jih na hladnem pustite dva dni.

Če imate na kavbojkah umazanijo, pa upoštevajte nasvet ikonične znamke Levi’s, ki svojim strankam priporoča ročno pranje zgolj in samo madežev. Če vas tudi to ni prepričalo, naj vam povemo še zanimivo dejstvo, da izvršni direktor znamke svojih kavbojk v stroju ni opral že 15 let. Džins je namreč ena od najbolj trpežnih tkanin v svetu mode, pogosto pranje pa mu naredi več škode kot koristi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!