Zaljubljeni športni pari na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu

Magazin 16. Feb 202209:15 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin
Profimedia

Ljubezen ne pozna meja, je pa fino, da se zaljubljenca med seboj dobro razumeta in dopolnjujeta. In če je tvoj partner profesionalni športnik, ki se trenutno bori za najbolj zaželena odličja v Pekingu, je seveda čudovito, da si tudi sam olimpijec, ki kroji vrh v določeni športni panogi. Poglejmo, katere zaljubljence je povezal šport ter jih skupaj ali posebej odpeljal na največji športni dogodek - olimpijske igre.

Mikaela Shiffrin, 26 let, in Aleksander Aamodt Kilde, 29 let

Največji zvezdi med pari na 24. zimskih olimpijskih igrah sta prav gotovo ameriška super zvezdnica Mikaela Shiffrin in njen srčni izbranec, norveški smukač Aleksander Aamodt Kilde, ki ima prav tako za sabo celo vrsto smučarskih uspehov ter si je v Pekingu že nadel dve olimpijski medalji.

Michelle Gisin, 28 let, in Luca De Aliprandini, 31 let

Michelle Gisin
Profimedia

Alpska smučarja, Švicarka Michelle Gisin in Italijan Luca de Aliprandini, sta skupaj že osem let. Michelle, ki je v Pjongčangu osvojila zlato v kombinaciji, v Pekingu pa zaenkrat bron v superveleslalomu, je zelo iskreno povedala, da je tudi Luca v olimpijski vasi in da bi težko v Pekingu zdržala brez njegove družbe.

Misato Komatsubara, 29 let, in Tim Koleto, 30 let

Zimske olimpijske igre
Profimedia

Japonka in Američan sta postala plesni par na ledu kot tudi par zasebno leta 2016. Leta 2017 sta se poročila, tri leta zatem pa je Tim Koleto prejel japonsko državljanstvo in od takrat nastopata za deželo vzhajajočega sonca. Na letošnjih olimpijskih igrah sta v ekipni tekmi Japonski pomagala do bronaste kolajne.

Madison Chock, 29 let, in Evan Bates, 32 let

Madison Chock and Evan Bates
Profimedia

Američana sta plesni par na ledu že slabih deset let, ljubezen pa je prišla čisto malo pozneje. Pred dnevi sta v Pekingu na olimpijskih igrah dosegla največji uspeh v karieri, saj sta z reprezentanco ZDA osvojila srebrno olimpijsko medaljo na ekipni tekmi. V tekmovanju v plesnih parih sta bila zelo razočarana, ker sta osvojila nehvaležno četrto mesto.

Emily Sweeney, 28 let, in Dominik Fischnaller, 28 let

Emily Sweeney
Profimedia

Američanka iz Portlanda, ki sodi v sam svetovni vrh med sankačicami v enosedu, in sankač iz Italije, bolj natančno iz Južne Tirolske, sta že zelo dolgo par. V Pekingu je bil uspešnejši Dominik, ki je osvojil bronasto medaljo, medtem ko je bila Emily 12. Solze razočaranja in sreče sta si pošteno razdelila.

Evgenia Tarasova, 27 let, in Vladimir Morozov, 29 let

Evgenia Tarasova and Vladimir Morozov
Profimedia

Športnodrsalni par iz Rusije je skupaj na drsalkah in zasebno že deset let. V Pjongčangu sta bila srebrna, v Pekingu se trenutno šele dobro ogrevata, a sodita med favorite.

Kim Meylemans, 25 let, in Nicole Silveira, 27 let

Kim Meylemans Nicole Silveira
Profimedia

Belgijka in Brazilka, ki v Pekingu nastopata v skeletonu (sankanje z glavo naprej), sta intimni že tri leta, javno pa sta svojo zvezo razkrili lani. Mimogrede – Kim je bila tudi članica nemške in pozneje belgijske nogometne reprezentance, tako da je športnica od glave do peta. Nicole pa je pred sankanjem tekmovala v bobu.

Brett Gallant, 31 let, in Jocelyn Peterman, 28 let

Kanadska reprezentanta v kerlingu, ki sta zasebno par, v Pekingu nastopata tako v mešanih dvojicah kot tudi za žensko oziroma moško ekipo. V mešanih dvojicah sta končala na petem mestu.

Blayre Turnbull, 28 let, in Ryan Sommer, 28 let

Kanadčana prihajata iz različnih športov, saj je Blayre hokejistka, ki naskakuje zlato kolajno, Ryan pa je se poteguje za medalje v bobu štirisedu. No, zaročenca je ljubezen do športa pripeljala do Pekinga, kjer seveda stiskata pesti drug za drugega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!