Zaradi nenadnega lockdowna se je zmenek na slepo podaljšal za več dni

Magazin 13. Jan 202214:32 0 komentarjev
Kitajka
Wang/CNN

Zmenek je bil mišljen kot hitro prvo spoznavanje – toda zaradi nenadnega zaprtja mesta zaradi covida-19 je 30-letna Kitajka več dni preživela v hiši fanta, s katerim je šla na zmenek na slepo.

30-letnica je 6. januarja odšla na zmenek na slepo oziroma na večerjo v svojem rojstnem mestu Džengdžov v osrednji Kitajski, ki se spopada z izbruhom koronavirusa.

“Staram se, družina mi je našla deset različnih fantov, ki naj bi jih spoznala,” je povedala v posnetku na družbenih omrežjih. “Peti je želel pokazati svoje kuharske veščine in me povabil domov na večerjo.”

Ko se je z zmenka odpravljala domov, je ugotovila, da je soseska nenadoma zaprta.

Kitajska redno zapira mesta, ko med prebivalci odkrijejo okužbe s koronavirusom. Te nenadne zaustavitve javnega življenja – skupaj z množičnimi testiranji in karanteno – so del stroge strategije z ničelno toleranco do covida-19 v državi, da se lokalni izbruhi hitro zatrejo.

Ker ni mogla oditi, je več dni obtičala v hiši moškega, s katerim je imela zmenek. Na družbenih omrežjih je objavila videoposnetke nepričakovane izkušnje in fanta, ki ji kuha, pometa in dela za računalnikom. Videoposnetki so hitro postali viralni, njuno srečanje pa najbolj priljubljena tema na Weibo, kitajski platformi, podobni Twitterju.

Kot je povedala za časopis The Paper, se je pred kratkim vrnila v Džengdžov iz južnega mesta Guandžhov in se teden dni srečevala s potencialnimi snubci, ki jih je našla njena družina.

“Zdi se mi, da je, če odmislim, da je zelo zadržan, preostalo pri njem precej dobro. Kuha, pospravlja in dela. Čeprav kuha slabo, je še vedno pripravljen kuhati. Menim, da je to čudovito,” je povedala za The Paper.

V objavljenih videoposnetkih je videti, kako ji postreže paradižnik in umešana jajca – priljubljeno kitajsko jed.

V ponedeljkovi objavi je povedala, da je svoj izvirni videoposnetek odstranila s svojega računa, potem ko je postal viralen. “Še vedno sem pri njem. Je poštena oseba, ki ne govori veliko. Ko je moj video postal priljubljen, so ga nekateri prijatelji začeli klicati – menim, da je to vplivalo na njegovo življenje. Zato sem ga odstranila,” je rekla.

“Hvala vsem za pozornost. Upam, da se bo pandemija kmalu končala in bodo lahko samska dekleta kmalu našla svojega partnerja.”

Ali Kitajka še vedno živi v njegovi hiši, ni znano.

Iz Džengdžova, glavnega mesta province Henan, so poročali o več kot 100 aktivnih primerih okužb. Oblasti so v torek zaprle vse nenujne storitve, kozmetične salone, restavracije in začasno onemogočile vožnjo z avtobusi in taksiji na območjih z velikim tveganjem.

Avtorica: Nectar Gan/CNN