Zaroka bodočega jordanskega kralja princa z lepo arhitektko

Magazin 26. Avg 202213:30 0 komentarjev
kraljica Rania, kralj King Abdullah II., princ Hussein bin Abdullah in zaročenka Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif
Profimedia

Bodoči vladar Jordanije, princ Hussein bin Abdallah, je pred nekaj dnevi uradno zaprosil za roko svojo izbranko. Podaril ji je prekrasen zaročni prstan z diamantom v obliki hruške s podpisom draguljarja Harryja Winstona.

Običajno bolj diskretna kot angleška ali španska kraljeva družina, je te dni kraljevina Jordanija v središču pozornosti. Kako tudi ne, saj se je zaročil prestolonaslednik Hussein bin Abdallah. Najprej se je sicer zaročila njegova sestra, princesa Iman. Njen izvoljenec je Jameel Alexander Thermiotis iz Venezuele. Le nekaj tednov zatem pa sta zaroko objavila prestolonaslednik Hussein in njegova izbranka Rajwa Khaleda bin Musaeda bin Abdulaziza Al Saifa. Zaroka se je zgodila v hiši njenega očeta v Riadu. ”Nikoli si nisem mislila, da je mogoče v srcu čutiti tako veselje. Čestitke mojemu najstarejšemu sinu princu Husseinu in njegovi prelepi bodoči nevesti Rajwi,” je zapisala kraljica Rania (51). Oba s kraljem sta nad sinovo izbiro navdušena.

princ Hussein bin Abdallah
Profimedia

In kdo je pravzaprav bodoča jordanska kraljica? Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif se je rodila v Riadu v Savdski Arabiji 28. aprila 1994. Je hči Khalida bin Musaeda bin Saifa bin Abdulaziza Al Saifa in Azze bin Nayef Abdulaziz Ahmeda Al Sudairija. Po poročanju emiratskega dnevnika The National je najmlajša v družini. Ima dva brata in eno sestro: Faisala, Nayefa in Dana. Rajwin oče, gradbeni inženir, ki se je izobraževal na ameriški univerzi v Bejrutu, je lastnik konglomerata podjetij El Seif Group, enega najmočnejših v Savdski Arabiji, kar se tiče gradbeništva. Al Saif izhaja iz plemena Subai, šejkovega mesta Al-Attar v regiji Sudair. Njegova materna družina pripada klanu Al Sudairi, tako kot sedanji savdski kralj Ahmed bin Abdelaziz Al-Saud. Bodoča jordanska kraljica ima 28 let in je, tako kot njen bodoči mož, prestolonaslednik Husein, obiskovala srednjo šolo v Savdski Arabiji, nato pa je v New Yorku hodila na univerzo Syracuse, kjer je študirala arhitekturo.

Hussein bin Abdullah
Profimedia

Tako kot njena bodoča tašča, ima tudi Rajwa brezhiben občutek za stil. Na enem prvih uradnih portretov kraljevega para nosi modro obleko grškega oblikovalca Christosa Costarellosa. Obleko, ki spominja na obleko Issa brazilske oblikovalke Danielle Isse Helayel, ki jo je Kate izbrala na dan, ko je objavila svojo zaroko s princem Williamom, 16. novembra 2010. Dve drugi fotografiji, ki ju je delil kraljevi dvor, prikazujeta Husseinovo zaročenko v beli obleki z balon rokavi Andrewa GN in pisano krilo italijanske znamke Sara Roka. Vzor elegance, ki so ga že vsi opazili.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.