Zaslovel je z vlogo v Seinfeldu, po škandalu pa se je umaknil iz javnosti

Magazin 26. Jul 202311:08 0 komentarjev
Seinfeld
PROFIMEDIA

Ameriški igralec in komik Michael Richards je v devetdesetih letih zaslovel z vlogo Cosma Kramerja v humoristični seriji Seinfeld. Po rasističnem škandalu leta 2006 pa se je umaknil iz javnosti. Pred kratkim je igralec praznoval 74. rojstni dan.

V seriji, ki je imela v devetdesetih letih rekordno gledanost, je igralec in komik Michael Richards upodobil Cosma Kramerja, norčavega in ekscentričnega soseda Jerryja Seinfelda. Za vlogo, ki jo je igral med letoma 1989 do 1998, je prejel kar tri ameriške televizijske nagrade emmy za izjemno stransko vlogo v humoristični seriji.

Richards, ki se je rodil 24. julija 1949 v Kaliforniji, ima danes 74 let. Od vloge, s katero je zaslovel po svetu, pa se je spremenil in zadnja leta ga na malih ekranih le redko vidimo, poroča Dnevnik.hr.

Michael Richards
PROFIMEDIA

Leta 2006 je bil igralec na tnalu javnosti, saj je na enem od svojih nastopov večkrat uporabil žaljivo besedo za Afroameričane. Čez nekaj dni se je za dejanja javno opravičil v oddaji Late night show with David Letterman. Pojasnil je, da ni rasist, temveč da je izgubil živce, potem ko je njegov nastop zmotilo nekaj gledalcev. Leta 2012 je o škandalu komik spregovoril tudi v pogovorni oddaji Jerryja Seinfelda Comedians in Cars Getting Coffee.

“Ta izkušnja me je zlomila. Vendar sem dobil lekcijo. Nekdo me je tisti večer prekinil in mi govoril žaljive stvari, jaz pa sem v jezi izbruhnil. Bilo je sebično in vse skupaj sem vzel preveč osebno,” je priznal Richards. Kot je dodal, ga dogodek še danes preganja. To je tudi eden od razlogov za njegovo upokojitev od stand upa.

Komik je v pogovoru z nekdanjim soigralcem razkril, da je vedel, da bo dobil vlogo Kramerja. “Vedel sem, da bom dobil vlogo. Vedel sem od trenutka, ko sva se prvič srečala,” je povedal. Med drugim je Richards izrazil obžalovanje, da je svojo vlogo takrat vzel preveč resno in da se ni bolj zabaval med snemanji. “Menim, da bi moral bolj uživati,” je dejal, Seinfeld pa mu je odgovoril: “Tudi jaz. Ampak to ni bila naša naloga. Nismo bili mi tisti, ki bi morali uživati, temveč smo skrbeli za to, da gledalci serije uživajo v tistem, kar smo ustvarili.”

Richards danes čas najraje preživlja v družbi žene Beth Skipp, s katero je poročen od leta 2010, in njunega sina Antonia. Z nekdanjo soprogo Cathleen Lyons pa ima hčerko Sophio.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!