Žavbi brothers album Mali raj predstavili še v živo

Magazin 07. Sep 202212:15
Žavbi brothers
Gabrijel Vidmar

Žavbi brothers so pred dnevi izdali prvenec Mali raj, ki je krstno koncertno predstavitev doživel pretekli konec tedna v Žavbijem domačih Šmarjah pri Kopru.

Band, ki ga sestavlja šest bratov, je na albumu ponudil osem novih skladb, v katerih mešajo pop, folk in rok glasbo z okusom po nekih drugih časih, na koncertu pa jih je bilo mogoče slišati malce več. Brate glasba spremlja že od nekdaj. Malo bolj resno so se z njo začeli ukvarjati že v osnovni šoli, ko so band sestavljali ”le” trije najstarejši bratje. Z odraščanjem mlajših pa je zasedba dobila vse več članov. In ker je glasba del življenja Žavbijevih, vsi bratje igrajo vsaj en instrument – bodisi je to klavir, kitara, violina ali bobni. Pred leti so že izdali dve skladbi, ki pa sta ostali del njihove preteklosti. Nove, te, z albuma Mali raj, so spisali pred dvema letoma, v sestavi Tadej, Matija, Jernej, Marko, Luka in Tomaž Žavbi. Najprej so v svet poslali skladbo Flower Field, prvo njihovo v angleškem jeziku, nato junija letos skladbo Čudoviti ljudje, ob izidu albuma 25. avgusta pa so predstavili še tretjo, Garage – ker se je vse tam začelo in ker se vse tam dogaja, v domači garaži. Doma.

Žavbi brothers
Gabrijel Vidmar

In doma so preteklo nedeljo Žavbi brothers s prvim koncertom tudi uradno na svet pospremili album Mali raj. Koncert so pripravili na trgu v Šmarjah pri Kopru, kar so storili že nekajkrat prej. Enega od lepših koncertov v karieri so bratje Žavbi začeli z otvoritveno skladbo albuma, skladbo Pojdi z mano. Med večerom so občinstvu na polnem trgu predstavili vse skladbe pravkar izdanega prvenca – nekatere v polni, električni različici, druge pa so slekli v enostavno akustično izvedbo, ter tako ustvarili kontrast živih in mirnejših skladb in občinstvu ponudili malce drugačno izkušnjo, kot je izkušnja poslušanja albuma. Pri skladbi Tisti večer, ki je sicer ni na albumu, se je bandu Žavbi brothers na odru pridružil tudi Timotej Majer na klavirju, pri skladbi Čudoviti ljudje pa sta se jim pridružila še Jan in Jakob, najmlajša brata, ki (še) nista člana banda. Koncert so zaključili s svojim pogledom na Bučarjevo Tisti ljudje, pri kateri so se jim na odru pridružili tudi člani širše ekipe, v občinstvu pa jih je spremljal njihov sedmi član, producent albuma, Jan Baruca. Uvod v večer je pripadal skupini Zvezdosledi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.