Zdaj tudi uradno: Evrovizija v Veliki Britaniji, mesto še ni izbrano

Magazin 25. Jul 202213:41 > 14:06 0 komentarjev
Evrovizija
Yara Nardi/REUTERS

Zdaj je uradno. Tekmovanje za pesem Evrovizije 2023 bo potekalo v Združenem kraljestvu.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je potrdila, da bo tekmovanje za pesem Evrovizije prihodnje leto potekalo v Združenem kraljestvu. Organizatorji so se odločili, da tekmovanja zaradi vojnih razmer ni mogoče izvesti v Ukrajini, ki je s skupino Kalush Orchestra slavila na letošnji Evroviziji. “Odločitev je bila sprejela po preučitvi možnosti za izvedbo tekmovanja v Ukrajini, a je žal bilo ugotovljeno, da zaradi varnostnih razlogov to ni mogoče,” je EBU pojasnila svojo odločitev v sporočilu za javnost.

Združeno kraljestvo je na letošnjem tekmovanju zasedlo drugo mesto. Za zdaj še ni znano, v katerem mestu bo potekala, a se kot najožji mesti omenjata Glasgow in Manchester.

Spomnimo še, da je Ukrajina takoj po razglasitvi zmage izrazila željo, da bo Evrovizijo gostila doma. Na to je kmalu po koncu tekmovanja namignil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je med drugim zapisal, da bodo tretjič v zgodovini gostili Evrovizijo. “Potrudili se bomo, da bomo nekega dne udeležence tekmovanja in goste povabili v Mariupolu. Svobodno, mirno, obnovljeno!” “Naš pogum navdušuje svet, naša glasba osvaja Evropo!” je takrat zapisal na Instagramu.

Sicer se je pa Ukrajina kot zmagovalna država leta 2022 uvrstila v veliki finale prihajajočega tekmovanja skupaj s tako imenovanimi “velikimi petimi”, torej državami, ki za tekmovanje prispevajo največ finančnih sredstev. To so Francija, Nemčija, Italija, Španija in Združeno kraljestvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!