Zendaya se je z drugim emmyjem (spet) zapisala v zgodovino

Magazin 14. Sep 202213:45
Zendaya
Profimedia

26-letna zvezdnica Zendaya je postala najmlajša dobitnica dveh emmyjev za igro, ko je v ponedeljek domov odnesla še drugi kipec za glavno vlogo v Evforiji.

V isti kategoriji je s konkurenco pometla že leta 2020, tudi takrat je bila nagrajena za izjemno upodobitev težavne najstnice Rue Bennett v omenjeni HBO-jevi nadaljevanki.

Poleg tega, da se je v zgodovino zapisala kot najmlajša dobitnica dveh emmyjev za najboljšo glavno vlogo, ji je to uspelo tudi kot prvi temnopolti ženski.

V svojem govoru ob prejetju emmyja se je Zendaya, tudi zvezdnica ZF-sage Peščeni planet, zahvalila ustvarjalcu Evforije Samu Levinsonu, ker je verjel vanjo, in to tudi v trenutkih, ko ni verjela sama vase.

“Moja največja želja glede Evforije je bila, da bi lahko pomagala ljudem na poti do ozdravljenja, in želela bi se zahvaliti vsem, ki so delili svojo zgodbo z mano,” je nadaljevala z besedami, namenjenimi oboževalcem.

Zendaya
Profimedia

Sklenila je: “Želim si, da vsi, ki ste imeli kdaj radi kakšno Rue ali se vam zdi, da ste Rue, veste, da sem zelo hvaležna za vaše zgodbe, nosim jih v sebi in nosim jih tudi z njo.”

Evforijo, ki jo predvajajo od leta 2019, so ravno obnovili še za tretjo sezono, datum premiere še ni znan, najverjetneje pa prihaja nekje v naslednjem letu.

Zendaya je poleg igralskih sposobnosti tudi ljubljenka modnih oblikovalcev, na Emmyjih je nosila po meri izdelano črno toaleto iz ateljeja visoke mode Valentino.

Za neformalni del večera se je preoblekla v rdečo kreacijo iste italijanske modne hiše, ki si jo je posebej zanjo zamislil kreativni vodja Pierpaolo Piccioli.

Zendaya
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.