Znameniti odsev na Instagramu je v resnici prevara: “Moje sanje so bile uničene”

Magazin 05. Jun 202208:56 > 14:421 komentar
Delite:
nebeška vrata, bali, indonezija
Foto: PROFIMEDIA

Hindujski tempelj Lempuyang na Baliju v Indoneziji je bolj znan po imenu Nebeška vrata. Vrata so med najbolj obiskanimi indonezijskimi turističnimi točkami, predvsem zaradi turistov, ki želijo poustvariti čudovite fotografije z Instagrama, na katerih nebo odseva v vodi. Toda kot opozarjajo turisti, gre za past – ob templju ni nobene vode, temveč zgolj moški z ogledalcem.

Nebeška vrata, kakor se imenuje hindujski tempelj Lempuyang na Baliju, so ena najbolj obiskanih turističnih točk v Indoneziji, predvsem zaradi fotogeničnega prizora, v katerem nebo skorajda popolno odseva v vodni gladini. Turisti po navedbah na Instagramu na priložnost za fotografijo v dolgi vrsti čakajo tudi tri ure.

Fotografija je vsekakor vredna čakanja, še komentirajo, toda prizor je skorajda prelep, da bi bil resničen. In res je, znamenit odsev Nebeških vrat je v resnici lažen. Pred stebroma namreč stoji moški z ogledalcem, ki obiskovalcem pod fotoaparat ali mobilni telefon namesti ogledalce, s pomočjo katerega lahko poustvarijo ikoničen odsev.

“Dokaz, da so vplivneži na Instagramu uničili vse. Moje sanje so bile uničene, ko sem izvedela, da je “voda” pod Nebeškimi vrati v resnici samo košček ogledala pod iPhonom,” je zapisala uporabnica Twitterja, ki je obiskala tempelj. Še en komentar na Trip Advisorju se glasi: “Totalna past za turiste!”

nebeška vrata, bali, indonezija
Foto : PROFIMEDIA

Odseva tako brez pomoči moškega z ogledalcem ni, pod Nebeškimi vrati so v resnici povsem običajni tlakovci. Tudi osupljive barve neba so pogosto posledica filtrov.

Nebeška vrata, indonezija, bali
Foto : PROFIMEDIA

Ni vse tako, kot je na fotografijah

Indonezijski tempelj ni edini, ki na fotografijah ni videti takšen, kot je v resnici. Tudi indijski Tadž Mahal, islandska Modra laguna in lasvegaška promenada v Nevadi na fotografijah ne kažejo resnične podobe. Več v fotogaleriji spodaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar