Znano prizorišče prihodnje Evrovizije na Švedskem

Magazin 07. Jul 202315:52 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Znano je prizorišče prihodnje Evrovizije. Prizorišče glasbenega dogajanja bo mesto Malmö.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnje leto v mestu Malmö. Mesto na jugu Švedske blizu danske meje, ki je Evrovizijo gostilo že dvakrat – v letu 1992 in 2013 – bo tokrat prizorišče glasbenega dogajanja 68. Eurosonga med 7. in 11. majem 2024, piše na spletni strani evrovizijskega tekmovanja.

Malmö, tretje največje mesto na Švedskem, ki leži na skrajnem jugu države, je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa tako premagalo tekmeca, kot sta Stockholm in Göteborg.

Evrovizijo bo leta 2024 gostila Švedska po lanski zmagi švedske predstavnice Loreen s pesmijo Tattoo v Liverpoolu. Švedska je že večkrat zmagala in zato tudi gostila to prestižno evropsko glasbeno tekmovanje. Tako je bil Stockholm gostitelj leta 1975, 2000 in 2016, Göteborg leta 1985, Malmö pa nazadnje pred 10 leti.

Za organizacijo glasbenega tekmovanja leta 2024 so sicer izrazila zanimanje štiri švedska mesta, poleg zmagovalnega in prestolnice še Göteborg in majhno mesto Örnsköldsvik.

Izbira mesta na jugu Švedske bo navdušila tudi danske sosede, ki so znani po množičnem spremljanju tega šova. Malmö je iz danske prestolnice Koebenhavn z vlakom dosegljiv v manj kot eni uri.

Predizbora tekmovanja bosta 7. in 9. maja, veliki finale pa 11. maja, še piše na spletni strani tekmovanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!