Zvezdniki, ki so za svoje otroke izbrali nenavadna imena

Magazin 02. Feb 202311:45
Kylie Jenner
Profimedia

Vplivnica Kylie Jenner in njen izbranec Travis Scott sta svojega leto dni starega sina poimenovala Aire. Nekateri so nad njuno izbiro navdušeni, drugi verjamejo, da gre zgolj za pridobivanje pozornosti z nenavadnim okusom.

Fantku je par sprva nadel ime Wolf, pozneje pa sta si premislila, češ da mu prvotno ime niti najmanj ne ustreza. Kylie je ob tem pojasnila, da se sinovo ime izgovarja kot Air. Kakorkoli, mali Aire pa v zvezdniškem svetu še zdaleč ni najbolj nenavadno ime.

Exa Dark Sideræl in X Æ A-XII, hčerka in sin glasbenice Grimes in podjetnika Elona Musk

Grimes je v intervjuju za Vanity Fair marca 2022 razkrila, da sta hčerko, ki sta jo skrivaj sprejela prek nadomestne matere decembra 2021, poimenovala Exa Dark Sideræl. Glasbenica in Teslin mogotec svojo hčerko imenujeta kar Y, njun sin, čigar polno ime je X Æ A-XII, pa je dobil vzdevek X.

Fantič, rojen maja 2020, je dobil nenavadno ime, mešanico številk in črk, za katerim pa se, kot pojasnjujeta starša, skriva skrit pomen. ”X, neznana spremenljivka, Æ, moj vilinski zapis Ai (ljubezen in/ali umetna inteligenca), A-12 = predhodnik SR-71 (najljubše letalo), A kot Arhangel pa moja najljubša pesem,” je v intervjuju nekoč pojasnila Grimes.

Elon Musk, Grimes
Profimedia

Zillion Heir Cannon, sin Nicka Cannona

Nicku Cannonu kreativnost pri izbiri otroških imen ni tuja. Cannon in Abby De La Rose sta dala Zillyjinemu bratu dvojčku prav tako ime na črko Z: Zion Mixolydian. Tudi Cannonovi starejši otroci imajo nenavadna imena: Powerful Queen Cannon (op. p. močna kraljica Cannon), Golden Cannon (op. p. zlati Cannon) in dvojčka Moroccan ter Monroe.

North, Saint, Chicago in Psalm, otroci Kim Kardashian in Kanyeja Westa

Prvorojenka nekdaj slavnega para je dobila ime North West, vse odtlej pa so otroška imena postala vse bolj kreativna. Leta 205 je par pozdravil sina Sainta (op. p. svetnik), tri leta zatem pa še hčerko Chicago in 2019 sina Psalma.

Kim Kardashian, Kanye West
Profimedia

Blue Ivy, hčerka Beyoncé in Jay-Z

Beyoncé in Jay-Z sta leta 2012 svojo prvorojeno hčerko poimenovala Blue Ivy. Imena nista izbrala naključno – Beyoncé je s pesmijo namignila, kaj predstavlja Blue, oboževalci pa domnevajo, da Ivy predstavlja rimsko številko IV, ki ima za par velik pomen. Junija 2017 je par pozdravil še dvojčka, sina Sira in hčerko Rumi.

Apple, hčerka Gwyneth Paltrow in glasbenika Chrisa Martina

Gwyneth Paltrow in nekdanji mož Chris Martin sta presegla sama sebe, ko sta leta 2004 svojo prvorojenko poimenovala Apple. Par je bil ustvarjalen tudi pri izbiri sinovega imena leta 2006, poimenovala sta ga Moses.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.