Bo hrvaški predsednik res prijavil prebivališče v Kranjski Gori?

Novice 22. Jan 202223:38 > 23. Jan 2022 07:53 2 komentarja
Bobo

Začudeni hrvaški mediji poročajo o zgodbi o hrvaškem predsedniku, običajnem novinarskem vprašanju o smučanju v Italiji ter presenetljivem odgovoru o Kranjski Gori in možnosti prijave prebivališča.

Hrvaški medij tportal je skušal preveriti informacijo, ali je predsednik Hrvaške res na dopustu oziroma na smučanju v Italiji, kjer naj bi bil opažen. Zato so novinarji poslali uradno vprašanje v urad predsednika. Zanimalo jih je, ali informacija drži ter – če je res v Italiji – kako dolgo je že tam, do kdaj bo ostal, s kakšnim prevoznim sredstvom je tja šel in kdo je v tem primeru kril stroške poti in namestitve.

Povsem običajna novinarska vprašanja. A odgovor ni bil tako običajen.

“Predsednik Milanović ni na dopustu, temveč v Zagrebu. Predsednik republike sicer nikoli ni na dopustu, pa če je v Zagrebu ali ne, saj vedno opravlja svoje dolžnosti,” se je glasil začetek odgovora iz predsednikovega urada. “Zjutraj je za nekaj ur odpotoval v Kranjsko Goro – in spotoma obiskal še Trbiž – da bi tam preveril pogoje za morebitno prijavo svojega prebivališča …”

Predsednik Milanović se je že vrnil v Zagreb, potem ko je “preveril pogoje za možno prijavo prebivališča v Kranjski Gori,” je zaključil svoj odgovor tiskovni predstavnik predsednikovega urada Nikola Jelić in s tem sporočilom presenetil in tudi nekoliko zmedel hrvaške medije.

Milanović je sicer, kot poroča tudi hrvaški N1, znan ljubitelj smučanja, o čemer so hrvaški mediji v preteklosti že pisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje