61-letniku zasegli večjo količino orožja

Črna kronika 02. Avg 202315:16 0 komentarjev
Orožje
Policijska uprava Koper

Policijska uprava Koper je sporočila, da so 61-letnemu moškemu iz vasi v občini Hrpelje - Kozina v hišni preiskavi zasegli orožni list in večjo količino orožja, med drugim trinajst pušk, šest pištol, okoli 2.500 kosov streliva, trideset kosov bajonetov in približno šestdeset kosov različnih posameznih delov orožja. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da je koprsko okrožno sodišče zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja odredilo hišno preiskavo 61-letniku iz vasi v občini Hrpelje – Kozina.

Med preiskavo so moškemu zasegli orožno listino ter orožje, ki ga je imel v posesti na podlagi orožne listine, in sicer štiri puške in tri pištole. Zaseženo orožje s pripadajočo orožno listino bodo predali v nadaljnji postopek na Upravno enoto Sežana.

V nadaljevanju so v hiši osumljenega, poleg dovoljenega orožja, ki ga je imel v posesti, zasegli še več kosov delujočega zbirateljskega orožja, streliva, bajonetov, sabelj, eksplozivnih sredstev in podobno, za katere pa ni posedoval potrebnih dovoljenj.

Na podlagi vseh ugotovitev bodo zoper 61-letnega osumljenca na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji grožnja ter nedovoljena proizvodnja in promet orožja ter eksploziva.

Na policijski postaji pravijo še, da so v zadnjih letih obravnavali več dogodkov, povezanih z uporabo legalnega in nelegalnega orožja, najpogosteje pri obravnavi prijav nasilja v družini in groženj.

S ciljem, da se zloraba orožja zmanjša, policija vse občane, ki imajo doma nelegalno orožje ali vedo za koga, ki ga poseduje, pozivajo, da to prijavijo na telefonsko številko 113. Nelegalno posest orožja je možno prijaviti tudi na anonimni telefon policije 080 1200 ali na najbližji policijski postaji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!