Akcija uspela, zahvala gre tudi občanom: vlomilci končali v rokah policistov

Črna kronika 26. Sep 202309:49 1 komentar
Vlomilec
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Radovljiškim policistom je uspelo ujeti tri vlomilce. V veliko pomoč so jim bili občani s svojimi informacijami.

Preteklo soboto so radovljiški policisti sredi noči dobili obvestilo o dveh vlomih.

Najprej so ob 3.16 izvedeli, da je nekdo vlomil v eno od tamkajšnjih gostiln. Na klic so se odzvali takoj in na kraj prišli v petih minutah ter videli, da ima lokal razbito okno. Nekdo je s kamnom razbil steklo, vstopil in ukradel denar. Stekla je intenzivna akcija, ki je vključevala tako pregled okolice kot zbiranje obvestil. V 20 minutah so policisti našli dva moška, ki sta ob pogledu na može v modrem začela bežati. 19-letnika so policisti dohiteli, 18-letnik pa je pobegnil. A ne prav daleč: kmalu so ga izsledili in tudi njega aretirali. Obema so odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil.

Ko so obravnavali ta vlom, so policisti dobili še eno obvestilo o vlomu, tudi v tem primeru je bila tarča gostilna. Stekla na vratih so bila razbita, denarja ni bilo, vlom pa naj bi se zgodil malo pred 3. uro zjutraj. Policisti so prav tako s pomočjo zbiranja obvestil našli in prijeli 26-letnega moškega, ki ga sumijo vloma.

Ob tem so na PU Kranj poudarili, da so policistom pri reševanju primerov močno pomagali občani, za kar se zahvaljujejo. “Sodelovanje z občani je ključnega pomena. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ter podroben opis sumljivih oseb lahko bistveno pripomorejo k preiskavi kaznivega dejanja,” pravijo na PU Kranj.

Vsem, ki bi opazili nenavadne okoliščine v bivalni skupnosti ali bi postali žrtev kaznivega ravnanja, to takoj sporočite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Informacije v vaši bivalni skupnosti si lahko izmenjate tudi z vodjo policijskega okoliša, ki je zadolžen za vaš okoliš.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje