Bosanska kriminalna združba naj bi načrtovala napad na slovensko pevko Senidah

Črna kronika 29. Jan 202308:46 10 komentarjev
Senidah
Zajem zaslona/YOUTUBE

Klan Admirja Arnautovića Šmrka naj bi načrtoval brutalni napad na slovensko pevko Senidah, razkrivajo dokumenti sarajevske policije, ki so jih objavili bosanski mediji. Arnautović je bil sicer lani aretiran v akciji Bumerang zaradi organiziranega kriminala in pranja denarja.

Poročilo o razlogih za aretacijo Admirja Arnautovića Šmrka vsebuje pretresljivo podrobnost.

Njegov klan naj bi med drugim načrtoval napad na slovensko pevko Senidah, ki je zelo priljubljena tako v Sloveniji kot na Balkanu, poroča N1 Sarajevo.

Arnautović in njegova ekipa je preko aplikacije Sky, ki jo pogosto uporabljajo kriminalne združbe, nagovarjala znance, da bi izvedli fizični napad na slovensko pevko črnogorskega rodu Senido Hajdarpašić.

Policijsko poročilo Sarajevo o Senidah
Policijsko poročilo. (Foto: MUP KS/RAPORT)

Napad naj bi načrtovali med njenim bivanjem v Sarajevu oziroma na kateri drugi lokaciji, ki bi bila primerna za napad.

Kot izhaja iz poročila, naj bi jo želeli pretepsti, raniti ali jo politi s kislino.

“Zavedali so se, da ji bodo na takšen način huje telesno poškodovali ali škodovali njenemu zdravju,” so zapisali sarajevski policisti.

Kriminalni združbi očitajo, da je želela storiti kaznivo povzročitve hudih telesnih poškodb. V okviru lanske akcije, ko so aretirali Arnautovića, so policisti preiskali več lokacij in zasegli več dokumentov, dva motorja in nekaj luksuznih vozil.

Arnautović je sicer zastopnik pevcev Jala Brate in Bube Corelli, pa tudi nekaterih drugi pevk in pevcev iz skupine, kjer je tudi Senidah, še poroča N1 Sarajevo.

Junija 2021 so sicer srbski mediji poročali, da so neznanci na hišo menedžerja pevke Senidah v Ljubljani vrgli bombo, kar pa je pevkin odvetnik februarja letos zanikal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje