Direktor kamniškega zavoda po obtožbah o napadu na uslužbenko ponudil odstop

Črna kronika 11. Feb 202222:21 > 23:02 0 komentarjev
kamnik
Srdjan Zivulovic /BOBO

Direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc naj bi v sredo zjutraj v prostorih kamniškega turističnoinformacijskega centra (TIC) napadel uslužbenko zavoda. Obtožbe je zanikal, a na današnji izredni seji sveta zavoda po informacijah N1 ponudil odstop.

Po sredinem incidentu v prostorih TIC Kamnik je bila za danes sklicana izredna seja sveta Zavoda za turizem in šport Kamnik, na kateri je direktor Rok Jarc po informacijah N1 ponudil odstop z mesta direktorja. Člani sveta naj bi o tem, ali odstop sprejemajo, odločali v ponedeljek. Na seji je bila prisotna tudi zaposlena, ki je direktorja obtožila napada. Danes nam je povedala svojo plat zgodbe.

“To jutro je bila samo pika na i,” je svoje videnje dogodkov začela uslužbenka zavoda. Mobing na delovnem mestu se je po njenih besedah začel, ko je vodenje zavoda prevzel Rok Jarc.

Jarc ji je – tako uslužbenka – tisti dan prepovedal, da bi zjutraj skuhala kavo. “Zagrabil me je za roko, grobo me je porinil na delovno mesto,” nam je povedala uslužbenka. Ker se z ravnanjem svojega nadrejenega ni strinjala, je povedala, da se s tem ne strinja, napovedala snemanje in klic policije, če to ponovi. Direktor je želel snemanje preprečiti, tudi sam je dejal, da je uslužbenki proti njeni volji iz rok vzel telefon. “Zagrabil je telefon, želel ga je zlomiti,” je dogajanje opisala zaposlena. Večkrat naj bi jo zagrabil za roke in jo na koncu porinil v omaro. Takrat naj bi ji na pomoč priskočil sodelavec, ki je Jarca odpeljal v sosednji prostor.

Jarc: Ne drži, da bi uslužbenko napadel

“Ne drži, da naj bi se nad uslužbenko zavoda agresivno znesel in jo fizično napadel,” je na obtožbe odgovoril Rok Jarc in nadaljeval: “Niti uslužbenka zavoda na delovnem mestu ni bila šikanirana in mobingirana.”  Navedel je, da je do nesoglasij prišlo zaradi spremenjene sistematizacije delovnih mest in posledične premestitve zaposlene. Uslužbenka se s tem, tako Jarc, ni strinjala. Očita ji, da je svoje mnenje izražala na neprimeren način in izvajala pritiske.

Glede sredinih dogodkov je direktor zavoda zapisal, da ga je uslužbenka med podajanjem navodil v zvezi z organizacijo dela snemala s telefonom. “Ker na mojo zahtevo z opisanim ravnanjem ni prenehala in je kljub pozivu /…/ s snemanjem nadaljevala, sem ji mobilni telefon poskušal vzeti iz rok. Uslužbenke zavoda nisem poškodoval. Drži pa, da sem ji iz rok proti njeni volji vzel mobilni telefon. Zatem je uslužbenka zavoda poklicala policijo,” je zapisal Jarc.

Župan: Pristojnost za ukrepanje ima svet zavoda

“On je spreten manipulator. Iz mene hoče narediti agresorja,” se je na obtožbe odzvala zaposlena. Povedala je, da je za posredovanje večkrat prosila župana občine Kamnik Mateja Slaparja. Jarca smo prosili za dodatna pojasnila, ki pa jih za zdaj še nismo prejeli. Smo pa govorili z županom, ki poudarja, da je za delovanje zavoda odgovoren direktor, ki odgovarja svetu zavoda, ki ima pooblastila za imenovanje in razreševanje direktorja. “Z direktorjem in uslužbenko sem večkrat govoril z namenom, da bi zbližala stališča. Žal ni šlo,” je povedal za N1. Ko je izvedel za dogodek, je Slapar pozval svet zavoda, naj skliče sejo in prisluhne obema stranema ter poda svoje zaključke. “Svet zavoda ima edini pristojnost za ukrepanje, na mojo pobudo pa se bo tudi sestal,” je danes pred začetkom seje dodal Slapar.

Po informacijah N1 se bo po današnji seji, na kateri je direktor ponudil odstop, svet ponovno sestal v ponedeljek, ko naj bi odstop tudi sprejeli in imenovali novega vršilca dolžnosti direktorja zavoda. Lastnik Zavoda za turizem in šport Kamnik je občina Kamnik, ki ima v svetu zavoda štiri predstavnike. Te imenuje občinski svet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!