Družina s Kozjega Vrha zaradi požara ostala brez doma, Rdeči križ zbira pomoč

Črna kronika 07. Jul 202311:20 0 komentarjev
Požar na Kozjem Vrhu nad Podvelko
PGD Brezno Podvelka

V noči na četrtek je požar na Kozjem Vrhu uničil hišo. Tri od štirih stanovalcev so prepeljali v bolnišnico, ena oseba je huje poškodovana in je ostala na zdravljenju v UKC Maribor. Za družino, ki je ostala brez doma, denar zbira Rdeči križ Slovenije. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V sredo ponoči je na območju Zgornjega Kozjega Vrha v občini Podvelka zagorela hiša. Pri gašenju požara je sodelovalo 45 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Brezno-Podvelka, Radlje ob Dravi, Vuhred, Ožbalt in Kapla z 12 vozili.

Za spletni medij Lokalec.si je poveljnik PGD Brezno – Podvelka Simon Šauperl povedal, da jih je na kraju požara pričakala groza. “Goreč objekt, po gasilsko se reče bakla. Gorelo je vse, stanovanjski objekt je bil v celoti uničen,” je opisal. Stanovalci so jih na srečo pričakali pred hišo, ki je bila v ognjenih zubljih.

Gasilci so imeli težave tudi zaradi oddaljenosti in nedostopnosti terena, zato so bila gasilska vozila med gašenjem od hiše oddaljena okoli 300 metrov.

Tri od štirih stanovalcev so z rešilcem odpeljali v bolnišnico. Dve osebi, ki sta se nadihali dima, so po pregledu odpustili domov, ena oseba pa je zaradi hudih poškodb ostala na zdravljenju v UKC Maribor.

Tuja krivda za nastanek požara je izključena, so sporočili s Policijske uprave Celje. Prve ugotovitve kažejo, da je zagorelo zaradi prenapetosti v električni napeljavi.

Za družino, ki je v požaru izgubila dom, so poskrbeli z začasno namestitvijo, hrano, oblačili in higienskimi potrebščinami. Rdeči križ Slovenije je odprl poseben račun za pomoč družini, ki je ostala brez vsega.

Vsi, ki bi želeli družini ob tej tragediji pomagati, lahko dobrodelni prispevek nakažete na:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Radlje ob Dravi
Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi.
Št. TR: SI56 0247 0001 5762 721
Sklic: SI00 1-23. Namen: POŽAR KOZJI VRH, so zapisali na spletni strani Občine Podvelka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!