Nov napad v središču Ljubljane: moškega porinili na tla in mu vzeli denarnico

Črna kronika 09. Nov 202308:44 15 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović /BOBO)

Zgodaj zjutraj so v središču prestolnice neznanci obstopili moškega, ga porinili na tla in mu vzeli denarnico. Ista skupina je pred tem v bližini oropala še eno žensko in ji vzela torbico.

Ljubljanske policiste so okoli 3.30 obvestili o drzni tatvini v središču mesta. Kot so sporočili s policije, so trije do sedaj neznani osumljenci na Čopovi ulici pristopili do moškega.

Eden izmed njih ga je odrinil, tako da je padel na tla, med tem pa so mu iz žepa hlač ukradli denarnico z nekaj sto evri gotovine in peš pobegnili s kraja. Oškodovanec pri tem ni bil poškodovan, še navajajo na PU Ljubljana.

Policisti so kasneje ugotovili, da so isti osumljenci po vsej verjetnosti pred tem na Slovenski cesti okradli tudi žensko. Najprej so jo zamotili s pogovorom in ji med tem vzeli torbico. Kot še pravijo na ljubljanski policijski upravi, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah obeh dogodkov.

Policija sicer v Ljubljani že nekaj časa opaža porast kaznivih dejanj. Kot smo poročali, policija v središču prestolnice v primerjavi z lanskim letom beleži 36,4-odstoten porast drznih tatvin, ropov in roparskih tatvin. Še večji porast tovrstnih kriminalnih dejanj je na Viču, kjer policija beleži skoraj 60 odstotkov več kaznivih dejanj zoper premoženje v primerjavi s prejšnjim letom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje