Gasilci vendarle obvladali požar na otoku Čiovo

Črna kronika 29. Jul 202308:16 0 komentarjev
Velik požar na hrvaškem otoku Čiovo
PROFIMEDIA

150 gasilcev je ponoči dežuralo na dalmatinskem otoku Čiovo, kjer je v četrtek izbruhnil obsežen požar. Tega so gasilci do petka zvečer vendarle obvladali, je pa uničil več kot 500 hektarjev nizkega rastlinja in borovega gozda.

Požar, ki je v četrtek izbruhnil na dalmatinskem otoku Čiovo, je pod nadzorom, so v petek zvečer potrdili lokalni gasilci.

Policija je pred tem pridržala in podala kazensko prijavo proti gradbenemu delavcu iz Albanije, ki je osumljen, da je med delom po nesreči sprožil požar, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Požar, ki je uničil več kot 500 hektarjev nizkega rastlinja in borovega gozda, so gasilci obvladali okoli 20. ure. Na pogorišču je ponoči dežuralo 150 gasilcev s 40 vozili.

Policija je sprva v zvezi s požarom pridržala dva državljana Albanije, a je nato enega od njiju izpustila, navajajo hrvaški mediji.

Drugi albanski državljan ostaja v pridržanju. Kot je sporočila policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije, je osumljeni v četrtek pozno popoldne brusil železo na strehi objekta v gradnji. Ker pri tem delovišča ni ustrezno zaščitil, so iskre zanetile požar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!