Grozljiva nesreča v Zagrebu: voznik tovornjaka zbil otroka, ta je na kraju umrl

Črna kronika 08. Sep 202314:42 > 18:10
Ulica Žitnjak v Zagrebu
Ulica Žitnjak v Zagrebu. Foto: Posnetek zaslona/GOOGLE ZEMLJEVIDI

Okrog 12.40 je voznik tovornjaka v Zagrebu trčil v otroka, ki naj bi domnevno obiskoval tretji razred osnovne šole. Šlo naj bi za deklico, ki je na kraju nesreče umrla.

V Zagrebu se je zgodila grozljiva nesreča. Kot poroča spletni portal Dnevnik.hr, je voznik tovornjaka okrog 12.40 na tamkajšnji ulici Žitnjak trčil v otroka, ta pa je na kraju nesreče umrl.

Tamkajšnji stanovalci poročajo, da je voznik v otroka trčil takoj, ko je ta izstopil iz šolskega avtobusa. “Izstopal je iz šolskega avtobusa s torbo na hrbtu. Zbil ga je tovornjak,” je za omenjeni spletni portal povedal eden od prebivalcev ulice, na kateri se je zgodila nesreča. Drugi očividec je za Dnevnik.hr dejal, da je šlo za deklico. Otrok je domnevno obiskoval tretji razred osnovne šole.

Deklica je po poročanju portala hodila za avtobusom. Tovornjak se je pripeljal iz nasprotne smeri. Otroci na avtobusu so bili priča nesreči in so zelo pretreseni.

Da je ulica, kjer se je zgodila nesreča, nevarna, so prebivalci opozarjali že dolgo. “Zadnji dve leti nenehno pišemo pisma,” je povedala članica krajevna odbora Sanja Šutej. “Prosili smo jih, naj okrepijo patrulje, saj tukaj vozijo številni tovornjaki, vozniki pa na tem odseku divjajo.” Po pogostem opozarjanju domačinov, so na tej cesti postavili ležeče policaje. Želeli so tudi kamere, a jih do sedaj še niso namestili.

Tudi tovornjak, ki je trčil v otroka, je po navedbah očividca vozil prehitro. O tem, da je na tem odseku veliko tovornjakov in številni vozijo prehitro, se je prepričala tudi ekipa Nove TV, ki je na ulici preživela več ur.

Zaposleni v podjetju, kateremu je pripadal tovornjak, so pretreseni. “Smo v šoku, tega se ne da opisati. Ne moremo verjeti, da se je kaj takega lahko zgodilo,” je za dnevnik.hr povedala zaposlena.

Policija za zdaj še ni posredovala več informacij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.