Hišne preiskave NPU v več krajih: osumljenca naj bi se okoristila s 400 tisočaki

Črna kronika 09. Nov 202313:50 0 komentarjev
Policija, kriminalistična preiskava, kavački klan
Fotografija je simbolična. (Foto: BOBO)

Na območju Celja, Kranja in Ljubljane so preiskovalci NPU izvedli več hišnih preiskav. Dve osebi sumijo, da sta pri nakupu specifičnega medicinskega materiala storili kaznivo dejanja zlorabe položaja. S tem naj bi pridobili 400.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so v sredo izvedli več hišnih preiskav zaradi suma, da je pri nakupu specifičnega medicinskega materiala prišlo do kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Preiskali so zasebne in poslovne prostore pri pri štirih fizičnih in treh pravnih osebah na območju Celja, Kranja in Ljubljane.

Kaznivega dejanja sta osumljeni dve fizični osebi. S tem sta pridobili okoli 400.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Pridržan ni bil nihče, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Pri preiskavah je sodelovalo 31 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, so še zapisali na policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!