Huda prometna nesreča pri Žalcu: trčili trije avtomobili, ena oseba umrla

Črna kronika 27. Okt 202305:48 > 09:03 1 komentar
nesreča v pirešici
Foto: Monika Pranic/FACEBOOK

V četrtek pozno zvečer se je na regionalni cesti Arja vas–Velika Pirešica zgodila huda prometna nesreča s tragičnimi posledicami.

Sinoči okoli 22. ure se je izven naselja Velika Pirešica zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, tri osebe so se hudo poškodovale, ena pa lažje.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, je prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 36-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velike Pirešice proti Arji vasi.

Voznik je v desnem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 51-letni voznik. Vozilo povzročitelja je nato odbilo še v osebno vozilo 30-letnega voznika, ki je prav tako pravilno pripeljal z nasprotne smeri.

Zaradi posledic prometne nesreče je 51-letni voznik na kraju umrl, njegova sopotnika, stara 73 in 79 let, pa sta se v trčenju hudo poškodovala. V trčenju se je hudo poškodoval tudi 36-letni povzročitelj prometne nesreče, lažje pa je bil poškodovan 30-letni voznik, so pojasnili na PU Celje.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 10 ljudi, lani v istem obdobju 15.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje