Huda prometna nesreča: umrli dve osebi, štajerska avtocesta znova odprta

Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti
Pigac.si

Na štajerski avtocesti se je med Mariborom in Šentiljem zgodila huda prometna nesreča. Vzrok nesreče je vožnja v napačno smer. Umrli sta dve osebi. Avtocesta je od 13.30 znova odprta, ostaja pa daljši zastoj.

Nesreča na štajerski avtocesti se je po sedaj zbranih informacijah zgodila, ko je 78-letni voznik z območja Murske Sobote peljal iz Avstrije proti Mariboru. Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je oplazil osebni avtomobil, drugi pa se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato še trčil voznik osebnega avtomobila z dvema državljanoma Hrvaške.

Voznik z območja Murske Sobote in državljan Avstrije sta na kraju izgubila življenje. Državljana Hrvaške sta bila lažje telesno poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, je na popoldanski novinarski konferenci pojasnil Štefan Kocet, pomočnik vodje Specializirane enote avtocestne policije Maribor. Policija nadaljuje zbiranje obvestil in preiskavo prometne nesreče, prav tako pa naproša vse, ki so bili očividci nesreče, da pokličejo policiste na interventno številko 113.

Sicer pa je bila zaradi prometne nesreče med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji štajerska avtocesta zaprta dlje časa, od 13.30 je znova prevozna. Kot je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra, ostaja osemkilometrski zastoj med razcepom Slivnica in krožiščem Pesnica ter zastoj, dolg dva kilometra, na pomurski avtocesti med Pernico in Pesnico.

Pesnica gneča
PROMET.SI

Med zaprtjem avtoceste je bil promet preusmerjen na regionalno cesto Pesnica–Šentilj.