Igor Bavčar zapušča zapor na Dobu

Črna kronika 28. Maj 202211:25 > 11:28 9 komentarjev
Igor Bavčar
Igor Bavčar (Foto: Srdjan Živulovič/BOBO)

Igor Bavčar 31. maja - dobrega pol leta pred iztekom zaporne kazni - zapušča zapor na Dobu. Bavčar je bil pravnomočno obsojen zaradi pranja denarja.

Nekdanji politik in kasneje predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar 31. maja zapušča zapor na Dobu, poroča Delo. Bavčar je bil v poslu veriženja z delnicami na petletno zaporno kazen obsojen zaradi pranja denarja. Do konca zaporne kazni ima še dobrega pol leta, a pogoj za pogojni izpust, to je več kot polovica prestane zaporne kazni, je izpolnjen. Komisija mu je odobrila.

Bavčar je večkrat povedal, da bo dokazal svojo nedolžnost, obrnil se je tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Ima še dva odprta sodna postopka. Eden poteka v Kopru, kjer je ponovljeno sojenje zaradi domnevno nezakonitih poslov s prodajo delnic Intereurope. V tej zadevi je bil aprila 2019 že obsojen, vendar je bila sodba nato razveljavljena. Na ljubljanskem okrožnem sodišču, še piše Delo, pa se je lani začel postopek zaradi obtožbe davčne utaje. Kot je potrdil eden najbogatejših Slovencev, Franc Frelih, ki ima v lasti več gospodarskih družb, je Bavčar med prestajanjem zaporne kazni začel delati zanj, delal naj bi analize in strategije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje