Iz Soče rešili dve državljanki Belgije

Črna kronika 09. Avg 202209:47 > 13:57 1 komentar
soča, solkan, nevarnost utopitve, utopitev
PROFIMEDIA

Obiskovalci kampa v občini Kobarid in prijatelji so v ponedeljek pozno zvečer iz Soče rešili dve 22-letni državljanki Belgije, ki jima ni uspelo priplavati na obrežje.

Med nočnim kopanjem v Soči pod kampom v Trnovem v občini Kobarid v ponedeljek po 21. uri dvema 22-letnima državljankama Belgije ni uspelo priplavati na obrežje. Po najnovejših informacijah Policijske uprave (PU) Nova Gorica so ju še pred prihodom gasilcev in reševalcev iz reke rešili prijatelji. Dekleti nista bili telesno poškodovani.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da je skupina petih belgijskih državljanov okoli 20.30 odšla iz kampa po stezi do reke Soče. Dekle iz omenjene skupine je zaplavalo ob bregu reke, rečni tok pa jo je začel odnašati.

Za njo je skočilo še drugo dekle in jo skušalo izvleči iz vode. Rečni tok je obe začel odnašati po strugi reke naprej, vendar se jima je uspelo prijeti za večjo skalo.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, so dekleti na kraju nesreče pregledali in ustrezno oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje