Kljub napovedanemu nadzoru vozila pijana, brez vozniške in s tujimi tablicami

Črna kronika 23. Apr 202410:27 0 komentarjev
Policija bo nadzirala hitrost
Foto: Policija.si

Mariborski policisti so pretekli teden izvajali poostren nadzor hitrosti. Ujeli so več kot 600 prehitrih voznikov, eden izmed njih je na regionalni cesti vozil skoraj 200 kilometrov na uro. Vendar jih je najbolj presenetila voznica, ki je kljub napovedanemu nadzoru, vozila pijana, pod vplivom drog, brez vozniškega dovoljenja in z odtujenimi tablicami.

Mariborski policisti so prejšnji teden poostreno izvajali aktivnosti za zmanjšanje prehitrih voženj. Med prehitrimi vozniki je izstopal tudi voznik avta znamke BMW, ki je na regionalni cesti zunaj naselja, kjer je hitrost vožnje omejena na 80 kilometrov na uro, vozil 192 kilometrov na uro.

Možje v modrem so pri prehitri vožnji ujeli tudi voznika porscheja. Na delu avtoceste, kje je hitrost vožnje omejena na 100 kilometrov na uro, je namreč vozil 189 kilometrov na uro.

Policiste pa je izjemno presenetila voznica, ki se je na območje maratona nadzora hitrosti, kljub temu da je bil ta napovedan in da so bile lokacije meritev javno objavljene, pripeljala brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim osebnim avtomobilom z nameščenimi odtujenimi registrskimi tablicami ter za nameček še pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. V litru izdihanega zraka je imela kar 0,77 miligrama alkohola. Policisti so voznici zasegli vozilo. Zaradi vseh prekrškov so zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Uporaba odtujenih registrskih tablic na vozilu pa je kaznivo dejanje, zato so zoper voznico policisti podali še kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Pretekli teden mariborski policisti ujeli 647 prehitrih voznikov

V prejšnjem tednu so sicer policisti ugotovili 647 prekoračitev hitrosti. Največ prehitrih voznikov so policisti ujeli na cestah v naseljih, kjer je problematika hitrosti največja (gre za 433 kršiteljev). 636 kršiteljev je zaradi prehitre vožnje dobilo globo in kazenske točke. Pet voznikov so možje v modrem opozorili na prehitro vožnjo, zoper pet kršiteljev pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zoper enega voznika pa bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V poostrenem nadzoru so mariborski policisti ugotovili še 76 kršitev ravnanj voznikov, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila. V vseh primerih so kršiteljem izrekli globo s predpisanim številom kazenskih točk.

V petek je po državi potekal tudi maraton nadzora hitrosti. Na območju Policijske uprave Maribor so policisti ugotovili 263 prekoračitev hitrosti, zaradi katerih so kršiteljem izrekli 258 glob s predpisanim številom kazenskih točk, en kršitelj je bil opozorjen, zoper štiri pa bodo podani obdolžilni predlogi na pristojno sodišče. Poleg tega je bilo ugotovljenih tudi 22 kršitev ravnanj voznikov, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila. Vsem kršiteljem so izrekli globe s predpisanim številom kazenskih točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!