V Kranjski Gori pretep zaradi petarde, na mariborski urgenci bolj pesto kot lani

Črna kronika 01. Jan 202212:24 > 16:28 1 komentar
Petarde
Žiga Živulović/Bobo

V ljubljanskem Kliničnem centru so po polnoči morali oskrbeti hujšo poškodbo roke, ki je nastala zaradi uporabe pirotehnike. V Kranjski gori pa je uporaba pirotehnike in posledična poškodba roke povzročila množičen pretep. V urgentnem centru v Mariboru pa so imeli celo več dela kot pred letom dni.

Kot so sporočili z generalne policijske uprave, so imeli minulo noč kljub odpovedi organiziranih javnih prireditev policisti – za varnost jih je po državi skrbelo 500 – kar precej dela.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč, pri čemer so le v treh primerih udeleženci utrpeli lažje telesne poškodbe. Dobra novica je, da zaradi vožnje pod vplivom alkohola na najdaljšo noč niso pridržali nikogar. Pridržali pa so štiri kršitelje javnega reda in miru.

Petarda eksplodirala v roki, sledil pretep

Gorenjski policisti poročajo o množičnem pretepu v Kranjski Gori, ki ga je sprožila uporaba petard. Proti moškemu je domnevno iz smeri skupine več odraslih oseb najprej priletel pirotehnični izdelek, ki ga je ta pobral in želel odvreči stran, vendar ga mu je pri tem razneslo v roki, to pa je očitno sprožilo pretep, v katerem so bili trije udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi pirotehnike je moški zdravniško pomoč poiskal sam, trem drugim pa je bila nudena prva pomoč. Policisti v zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila.

Reševalci ljubljanskega Kliničnega centra so morali ponoči posredovati 44-krat. Po besedah predstojnika kliničnega oddelka za travmatologijo dr. Mateja Cimermana je bil prvi del noči sicer miren. “Po polnoči pa smo oskrbeli tudi hujšo poškodbo roke zaradi uporabe pirotehnike in opravili reanimacijo zaradi vbodne rane trebuha.” Kljub temu ugotavlja, da je bilo “v primerjavi s prejšnjimi leti ‘novoletnih’ poškodb manj”.

Urgenca Maribor
Miloš Vujinović/BOBO

V Mariboru več dela kot lani

V urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so presenečeni nad številom obravnav ponoči, sploh glede na to, da silvestrovanj na prostem ni bilo, je povedal Igor Goričan. “Bilo je bolj burno kot pred letom dni ali celo v primerjavi z leti pred epidemijo,” je poudaril. Ponoči so obravnavali dva poškodovana s pirotehničnimi sredstvi, ki sta jo na srečo dobro odnesla, ob približno 12. uri pa je k njim prišel še otrok, ki si je zaradi uporabe pirotehnike hudo poškodoval roko.

V najdaljši noči v letu je bilo tudi veliko akutnih alkoholnih opojev in več različnih poškodb zaradi pretepov in padcev, je naštel. (STA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje