Maraton hitrosti: po avtocesti hitel 209 km/h, nadzor se nadaljuje

Črna kronika 07. Feb 202209:35 0 komentarjev
radar
Srdjan Živulović/BOBO

Gorenjski policisti so v akciji Maraton nadzora hitrosti obravnavali 109 prehitrih voznikov. Konec tedna so na avtocesti izmerili tudi hitrost 209 kilometrov na uro, najkrajša varnostna razdalja pa je bila štirikrat krajša od predpisane.

Gorenjski policisti nadaljujejo akcijo Maraton nadzora hitrosti. Gre za poostren nadzor prometa, usmerjen v zaznavanje najbolj pogostih in problematičnih dejavnikov najhujših prometnih nesreč.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj (PU Kranj), so prejšnji teden obravnavali 109 prehitrih voznikov. Na avtocesti je bila najvišja izmerjena hitrost 195 kilometrov na uro, na cesti izven naselja 146 kilometrov na uro, v naselju, in sicer na kranjski obvoznici, pa 93 kilometrov na uro.

V petek so prometni policisti obravnavali še 46 kršitev, v soboto 53, v nedeljo pa 59.

Največ kršitev povezanih s hitrostjo

Konec tedna je bila najvišja hitrost na omejitvi 110 kilometrov na uro 190 kilometrov na uro, na omejitvi 130 kilometrov na uro pa 209 kilometrov na uro.

Gorenjski policisti poudarjajo, da je bilo največ prometnih kršitev povezanih s hitrostjo in pozivajo k odgovorni udeležbi v prometu in upoštevanju prometnih pravil.

Najkrajša varnostna razdalja je bila 0,5 sekunde do drugega vozila, kar je štirikrat manj od predpisane, so še sporočili s PU Kranj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!