Policija našla enega izmed nevarnih psov, drugega še iščejo

Črna kronika 20. Dec 202308:51 > 17:58 4 komentarji
pes
Foto: Profimedia

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so izsledili enega od nevarnih psov, ki je napadel več oseb, in njegovega lastnika. Druga psička svetlo rjave dlake je zbežala neznano kam in jo policija še vedno išče.

Danes popoldan je policija izsledila enega izmed nevarnih psov, ki so ju iskali med Ajdovščino in Lokavcem, in sicer večjega psa mešanca z daljšo črno dlako.

Prav tako so našli njegovega lastnika. Zoper njega bodo ukrepali zaradi kršitev določb Zakona o zaščiti živali, obvestili pa so tudi pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo.

Drugi manjši pes oziroma psička svetlo rjave dlake je zbežala neznano kam in jo še vedno iščejo. “Morebitnega lastnika oz. skrbnika drugega manjšega psa pozivamo, da čim prej pokliče policijo na znano interventno številko policije 113 ali pokliče policiste najbližje policijske enote,” so zapisali na novogoriški policijski upravi.

Kar trije napadi na ljudi

Spomnimo, psa sta prvič med hojo iz Ajdovščine proti Lokavcu v ponedeljek okoli 22. ure napadla 50-letno državljanko Slovaške. V napadu sta jo ugriznila v stegno in golen.

Na istem območju sta v torek okoli 16.30 napadla 28-letno kolesarko na kolesarski stezi. Eden od psov jo je ugriznil v desno nogo.

Prav tako v torek sta nekaj čez 22. uro skočila na 31-letno Lokavčanko. Eden od dveh psov jo je ugriznil v levi gleženj, zaradi česar je padla po tleh.

Vse napadene ženske so oskrbeli v ajdovskem zdravstvenem domu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje