Med neurjem drevo padlo na avtomobil, voznik kljub hitremu posredovanju umrl

Črna kronika 22. Jun 202306:47 > 10:08 1 komentar
rešilec, reševalno vozilo
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Med včerajšnjim neurjem po Sloveniji je v Solčavi umrl voznik avtomobila, na katerega je padlo drevo. Kljub hitremu posredovanju je umrl na kraju dogodka.

V sredo popoldan so številne kraje po Sloveniji zajele krajevne nevihte, ponekod tudi s točo in močnim vetrom.

Malo pred 21. uro zvečer se je v Solčavi podrlo manjše drevo, ki je padlo na mimovozeče osebno vozilo.

V dogodku so posredovali gasilci PGD Solčava, ki so takoj začeli oživljati voznika, gasilci PGD Luče in PGD Nazarje pa so zagotovili nemoteno prevoznost ceste za reševalno vozilo skozi dolino do kraja nesreče.

Kljub hitremu odzivu in trudu vseh reševalnih služb je oseba zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka.

Kot smo poročali, so močni nalivi s skunki vetra, ponekod pa tudi toča in strele v sredo zvečer zajeli del Štajerske in se premikali proti jugovzhodu države. Na območju Celja in Podčetrtka je neurje preko ceste podrlo več dreves, v občini Šentjur pa je na več lokacijah podrlo drevesa in pretrgalo električne vodnike. V Šmarju pri Jelšah je zaradi močnega vetra drevo padlo na streho stanovanjske hiše in razkrilo streho gospodarskega poslopja.

strela, nevihta
Uroš Kokol/N1

V občini Rogaška Slatina pa je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Ogenj je v ostrešje in shranjeno krmo v celoti uničil. Požar so pogasili gasilci PGD Rogaška Slatina, PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Kristan vrh.

Uprava za zaščito in reševanje je skupaj zabeležila 22 dogodkov, aktiviranih pa je bilo 19 gasilskih enot. V večini primerov so se podirala drevesa, veter je odkril nekaj streh objektov, oviran je bil cestni promet, ponekod tudi moteno delovanje oskrbe z električno energijo, so še sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje